Slide


PARTENERI:

Propunere: Studenții români din străinătate vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar

By
DiscoverEUDiscoverEU

Studenții ce urmează cursurile unei universități din străinătate vor beneficia, alături de studenții din țara noastră, de gratuitate la călătoriile pe calea ferată. Totuși, spre deosebire de cei ce învață aici, studenții români din străinătate vor beneficia de o singură călătorie dus-întors cu trenul.

DiscoverEU

Măsurile apar într-un proiect legislativ ce va fi votat în curând la Senat, având propunere de adoptare, potrivit avocatnet.ro.

În esență, propunerea legislativă prevede extinderea facilităților la transportul studenților, în sensul acordării de gratuități pentru transportul studenților români care studiază în străinătate. Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă trebuie să fie adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit proiectului, studenții români înscriși la universitățile din străinătate recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării vor putea beneficia cam de aceleași condiții de transport cu trenul de care se bucură în prezent studenții din România, fie ei români sau străini.

 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share