Site logo
13 ianuarie 2020
reduceri tarifare la CFR Călători trenuri suburbane București-Buftea facilitate pentru navetiștireduceri tarifare la CFR Călători trenuri suburbane București-Buftea facilitate pentru navetiști

Și în perioada de valabilitate a Mersului Trenurilor în vigoare pasagerii pot beneficia de reduceri tarifare la CFR Călători, valabile la peste 100 de trenuri InterRegio.

La peste 100 de trenuri InterRegio se aplică tarife mai mici prin reduceri procentuale sau prin admiterea la călătoria pe anumite porțiuni a abonamentelor la tarif de tren Regio, a reamintit luni operatorul feroviar de stat.

AICI puteți a vizualiza trenurile și relațiile pentru care se acordă reduceri procentuale (între 20% și 45%) din tariful tren InterRegio, pentru bilete la tarif întreg și de copil, clasa 1 și clasa a 2-a.

Exemple:

reduceri tarifare la CFR Călători

Toate tarifele menţionate includ şi tariful de rezervare a locului.

Pentru o identificare facilă, la căutarea trenurilor pe ruta dorită în modulul “Mers tren trafic intern” de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, toate trenurile la care se aplică reduceri procentuale sunt prevăzute cu simbolul “%”.

La toate trenurile Interregio la care se aplică reducerile procentuale, rezervarea locului este obligatorie. Valoarea tichetului de rezervare (clasa a 2-a) este 3,9 lei.

AICI puteți vizualiza trenurile și relațiile pentru care se permite călătoria cu abonamente valabile la tren Regio la tren InterRegio, clasa a 2-a.

Exemple:

reduceri tarifare la CFR Călători

Reduceri tarifare la CFR Călători, pentru navetiști

Odată cu intrarea în vigoare a actualului program de mers de tren, CFR Călători a lansat pentru prima dată un program pilot pentru sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara. Astfel, este permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile InterRegio la clasa a 2-a, (fac excepție cele care circulă în trafic internaţional), pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km.

Exemple:

  • pe ruta Medgidia – Cernavodă Pod (24 km), posesorii de abonamente Regio pot călători cu trenurile Interregio: IR 1586, IR 1580, IR 1582, IR 1584, IR 1588, IR 1861;
  • pe ruta Buftea – București Nord (17 km), posesorii de abonamente Regio pot călători cu trenurile Interregio: IR 1502, IR 1550, IR 1552, IR 1558, IR 1504, IR 1506, IR 1636, IR 1556, IR 1508, IR 1510, IR 1646, IR 1512;
  • pe ruta Barboși – Brăila (19 km), posesorii de abonamente Regio pot călători cu trenurile Interregio: IR 1770, IR 1732, IR 1572, IR 1772, IR 1574, IR 1576.

Numărul de kilometri pentru ruta de călătorie dorită poate fi aflat la căutarea trenului în modulul “Mers tren trafic intern” de pe www.cfrcalatori.ro, accesând simbolul „Detalii/Preț”.

Posesorii de abonamente de călătorie valabile la trenuri Regio cărora le este permisă circulația cu trenuri Interregio la clasa a 2-a nu au obligativitatea rezervării locului. În cazul în care se dorește călătoria cu loc rezervat, călătorul va achita integral diferența tarifară și tariful de rezervare a locului la tren InterRegio (3,90 lei). Pentru călătoria la clasa 1, se achită integral diferențele tarifare și rezervarea locului la tarif de Interregio clasa 1 (3,90 lei).

Călătorii cu abonamente valabile la tren Regio cuprinse în zonele tarifare 1 -10 km, 11 – 20 km, 21 -30 km, depistați în trenuri IR care nu au oprire comercială în stațiile de plecare sau destinație de pe abonament sau în tren IR care circulă în trafic internațional vor fi considerați ca fără legitimație de călătorie.

Reducerile procentuale și circulația cu abonamente Regio la tren Interregio sunt valabile până la data de 14 iunie 2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share