Slide


PARTENERI:

Reorganizare de direcții și angajări la Ministerul Transporturilor. De câți oameni e nevoie

By

În perioada următoare vor avea loc angajări la Ministerul Transporturilor, prin derogare de la regula generală care prevede că sunt interzise noi încadrări în instituțiile de stat.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat, în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Concret, se înființează Direcția Generală Juridică prin comasarea Direcției Reprezentare Instanță și a Direcției Avizare și se divizează Direcția Generală Programe Europene Transport în Direcția Generală Organism Intermediar Transport (DGOIT) și respectiv Direcția Generală Programe Europene Transport (DGPET).

În cadrul celor două direcții generale, se vor înființa structuri cu competențe în gestionarea Planului Național de Redresare și Reziliență si respectiv a fondurilor structurale si de coeziune care vor desfășura activitățile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 124/2021 și cele prevăzute de cadrul legal aferent perioadei 2014-2020, respectiv 2021-2027 specifice Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, este prevăzută modificarea articolului 12, alineatul (1) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii prin majorarea numărului maxim de posturi de la 587 la 605.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Două direcții cu atribuții juridice vor fi comasate

În structura actuală a ministerului există două direcții distincte cu atribuții juridice, respectiv Direcția Avizare și Direcția Reprezentare Instanță, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Pe cale de consecință, ele vor fi comasate. Direcția Generală Juridică va gestiona şi va asigura problematica legalității actelor emise/semnate de persoanele competente potrivit legii, legalității contractelor și actelor care angajează patrimoniul ministerului, reprezentării și apărării intereselor ministerului sau structurilor acestuia fără personalitate juridică, în fața instanțelor de judecată și a altor organe cu atribuții jurisdicționale.

O altă direcție va fi divizată și se vor face angajări la Ministerul Transporturilor

Pe de altă parte, având în vedere suprapunerea activității de management și control a celor cinci programe europene de finanțare menționate precum și numărul de proiecte aferente fiecăruia, pentru optimizarea activității de gestionare a instrumentelor de finanțare menționate se propune divizarea Direcției Generale Programe Europene Transport în două direcții generale distincte. Vor apărea:

– Direcția Generală Organism Intermediar Transport (DGOIT) care va gestiona POIM 2014-2020 precum și cele două cadre financiare aferente Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF)

– Direcția Generală Programe Europene Transport (DGPET) care va gestiona POT 2021-2027 precum și Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 4 (PNRR).

”Astfel, în vederea defalcării celor două direcții generale și pentru a asigura îndeplinirea tuturor funcțiilor prevăzute de regulamentele europene aplicabile (programare, evaluare, contractare, verificare achiziții publice, monitorizare tehnică, monitorizare financiară, control și nereguli) se impune redimensionarea aparatului intern de lucru, în special pentru partea de expertiză tehnică, achiziții publice, contabilitate și financiar. Pentru realizarea celor de mai sus, sunt necesare 18 posturi”, se mai arată în documentul citat.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share