Slide


PARTENERI:

S-a lansat licitația pentru Pasajul Drajna. Se va mai elimina o trecere la nivel pe Magistrala 800

By
licitația pentru Pasajul Drajna

Încă o trecere la nivel cu calea ferată de pe Magistrala 800 va dispărea, după ce luni CNAIR a lansat licitația pentru Pasajul Drajna.

licitația pentru Pasajul Drajna
FOTO infoialomita.ro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat luni în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru proiectarea și construirea pasajului rutier de la Drajna, județul Călărași, ce va traversa calea ferată București – Constanța. Valoarea estimată a contractului este de 101 milioane de lei fără TVA, echivalentul a peste 20 milioane de euro.

CNAIR, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Constanța, așteaptă ofertele la această licitație până pe 2 octombrie 2020, ora 15,00. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul Pasaj denivelat superior pe DN21 km105+500. Durata contractului este de 84 luni (patru ani) și cuprinde: șase luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor si 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Licitația pentru Pasajul Drajna. Se vor accesa fonduri europene

Pentru finanțarea proiectului, CNAIR are în vedere accesarea de fonduri prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM. Guvernul a aprobat în mai indicatorii tehnico-economici ai proiectului, la solicitarea Ministerului Transporturilor. Potrivit proiectului inițiat de MTIC, noul pasaj va avea o lungime de 2,74 kilometri. DN 21, încadrat ca drum european E584, asigură legătura rutieră între Brăila (km 0+000) și Călărași (km 130+300), iar pe tronsonul cuprins între Slobozia (km 90+750) și nodul autostrăzii A2 cu DN 21 (km 107+210), la km 105+500, DN21 traversează la nivel magistrala de cale ferată București – Constanța (linie dublă electrificată, cu viteză maximă de 160 km/oră), iar la km 105+550 intersectează DN 3A, fiind necesare multiple staţionări la barieră în zona Gării Ciulnița, care este și nod feroviar.

“Oportunitatea amenajării pasajului rutier în lungul DN 21, peste CF București – Constanța și peste intersecția cu DN 3A constă în îmbunătăţirea condițiilor socio-economice și de circulație, fluidizarea traficului, reducerea timpilor de parcurs, eliminarea multiplelor staționări la barieră și sporirea siguranței circulației în zona traversării la nivel a căii ferate și a intersecției cu DN 3A, pentru traficul de tranzit al mărfurilor și al călătorilor, pe relația cu Municipiul Slobozia, zona Brăila – Galați, zona Tulcea, spre Ucraina și Republica Moldova, respectiv cu autostrada A2 (zona nodului Drajna)”, explică reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share