Site logo
16 iulie 2020
se prelungește starea de alertă starea de alertă se redeschid terasele distanțare socială în trenuri se închid vagoanele restaurant

Guvernul a decis miercuri seara că se prelungește starea de alertă, măsură care are efecte și în transporturile publice, inclusiv în domeniul feroviar.

se prelungește starea de alertă starea de alertă se redeschid terasele distanțare socială în trenuri se închid vagoanele restaurant

Prelungirea stării de alertă se va face pentru 30 de zile, începând cu 17 iulie. Astfel, rămâne obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

”Începând cu data de 17 iulie 2020, se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 18 mai 2020, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 515 din 16 iunie 2020, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în hotărârea adoptată miercuri seara de Executiv.

Se prelungește starea de alertă. Masca, obligatorie în trenuri

În a doua anexă a HG se prevede că ”în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 şi art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare”. Tot aici se precizează menţinerea unor puncte de frontieră închise, printre care și Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă).

CFR Călători mai are doar trei vagoane restaurant

De asemenea, rămân în vigoare restricţiile privind consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor.

”Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare”, scrie în document.

Această prevedere se aplică și vagoanelor restaurant, care vor rămâne în depouri pentru încă 30 de zile. Înainte de pandemie, CFR Călători mai avea în circulație doar trei vagoane restaurant, dintre care două erau atașate la IR Dacia, București-Viena.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share