Site logo
Spaniolii și românii furnizează sistemul de control al instalației de aer condiționat pentru CFR Călători
9 decembrie 2019
aer condiționat pentru CFR Călători geamuri securizate pentru vagoaneaer condiționat pentru CFR Călători geamuri securizate pentru vagoane

Compania spaniolă Ingeteam a primit, prin intermediul firmei de inginerie Tehmin-Brașov, furnizarea sistemului de control al instalației de aer condiționat pentru CFR Călători. Ingeteam este un grup internațional cu sediul central în Spania, iar Tehmin-Brașov este o companie care de 17 ani activează în domeniul feroviar.

Adrian Bărbulescu

aer condiționat pentru CFR Călători geamuri securizate pentru vagoane

Este vorba de reamenajarea a 115 vagoane de călători din seria 2068, informează Asociația Inginerilor feroviari din România.

Vagoanele, care au fost construite în anul 1980, vor fi complet renovate, inclusiv prin înlocuirea echipamentului HVAC (aer condiționat) actual cu cel nou, pentru care Ingeteam va furniza sistemul de control IC2 Ingesys. Firma Tehmin-Brașov se va ocupa de inginerie și de realizarea panoului electric. Furnizarea echipamenteleor va dura o perioadă de doi ani.

Primele vehicule au fost deja echipate cu sistemul Ingesys IC2, care are o memorie extinsă pentru înregistrarea evenimentelor, echipamente CAN Open pentru comunicarea cu VCU, precum și intrări și ieșiri digitale și analogice.

Cine sunt spaniolii care furnizează instalațiile de aer condiționat pentru CFR Călători

Ingeteam este un grup internațional specializat în electronică de alimentare electrică și control (inversoare, convertoare de frecvență, controllere și protecție) și proiecte de inginerie electrică și de automatizări.

În gama sa de producție figurează generatoare și motoare electrice, dar și motoare submersibile și pompe. Firma oferă și servicii de operare și de mentenanță. Produsele grupului sunt destinate sectoarelor: generare eoliană, fotovoltaică, hidraulică și pe bază de hidrocarburi, industria prelucrării metalelor, navală, tracțiune feroviară, încărcarea vehiculelor electrice ș.a.m.d.

Compania operează în toată lumea, cu reprezentanțe permanente în 22 de țări, și are 3.900 de angajați. În fiecare an, 5% din cifra de afaceri este reinvestită, potrivit datelor prezente pe site-ul companiei.

Tehmin-Brașov, o companie cu 17 ani de tradiție în domeniul feroviar

Societatea Tehmin-Braşov SRL s-a înfiinţat în 2002, iar producţia firmei are la bază cercetarea şi inovarea, fiind destinată societăţilor de construcţie, modernizare şi exploatare din domeniul feroviar, potrivit site-ului companiei.

Compania brașoveană şi-a fixat ca obiectiv modernizarea lovomotivelor, automotoarelor, vagoanelor de călători sau a altor utilaje feroviare, urmărind trei direcţii principale de activitate. Prima constă în reducerea consumului de energie şi combustibil în procesul de exploatare a materialului rulant motor, în vederea reducerii poluării şi a costurilor de transport. Apoi, este vorba de mecanizarea şi automatizarea comenzilor de pe vehiculele feroviare cu scopul optimizării proceselor de comandă şi funcţionare şi punerii în evidenţă a eventualelor abateri în timp real. Nu în ultimul rând, se urmărește creşterea fiabilităţii produselor şi a siguranţei în transportul feroviar.

Tehmin-Brașov SRL este implicată în proiectarea şi livrarea de soluţii specifice pentru sisteme electrice, managementul, comanda şi diagnoza trenurilor, sisteme de comunicaţie şi sisteme de informare a pasagerilor, atât pentru trenuri noi cât şi pentru cele aflate în exploatare. Dezvoltarea soluţiilor şi produselor companiei sunt susţinute de trei compartimente de proiectare: electricã şi automatizãri, electronicã şi mecanicã, cu laboratoarele lor.

Începând cu anul 2011,Tehmin-Brașov este implicată şi în reparaţiile diferitelor subsisteme (display-uri, automate de comandă climatizare, comandă toaletă, comandă uşi, surse, convertoare, invertoare etc).

Compania deţine utilaje destinate prelucrării tablelor, vopsitorie în câmp electrostatic, linie de plantare SMD, echipamente de sudură etc. Totodată, ea dispune de laboratorare pentru proiectare electrică și automatizări, laborator de electronică și laborator de proiectare mecanică.

Potrivit datelor de poe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, anul trecut compania brașoveană a avut o cifră de afaceri de 7.361.163 lei (echivalentul a 1,54 milioane de euro) și un profit de 525.372 de lei (110.000 de euro), cu un număr mediu de 41 de angajați.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share