Site logo
5 iulie 2020
Traficul feroviar de mărfuri

Traficul feroviar de mărfuri a înregistrat în primul trimestru al acestui an o scădere cu 8,6% faţă de perioada similară din 2019, fiind raportate scăderi la toate componentele, potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Traficul feroviar de mărfuri

În primele trei luni din 2020 au fost transportate 12,938 milioane tone mărfuri, din care 85,2% în transport pe teritoriul naţional, informează INS, citat de Agerpres, via site-ul Investing Romania.

În transportul feroviar, ponderi semnificative în totalul mărfurilor transportate au fost înregistrate pentru diviziunile: cocs, produse rafinate din petrol (23,6%); cărbune şi lignit; ţiţei şi gaze naturale (19,5%).

Traficul feroviar de mărfuri a scăzut semnificativ pe relațiile externe

Conform datelor publicate de INS, viteza medie comercială a trenurilor de marfă a crescut cu 80,7% comparativ cu perioada ianuarie-martie 209, iar parcursul mediu zilnic al vagoanelor de marfă (km/zi) cu 39,9%. Vagoanele încărcate pe reţeaua CFR (mii vagoane) au consemnat o majorare cu 36,6%, în timp ce greutatea medie brută a vagoanelor de marfă (tone/tren) a crescut cu 2,5%.

Evoluţii negative au fost înregistrate în ceea ce priveşte vagoanele încărcate intrate din străinătate (mii vagoane), în scădere cu 32,4%, parcursul mediu zilnic al locomotivelor folosite pentru transportul mărfurilor (km/zi), în regres cu 14%, parcursul locomotivelor (mii locomotive-km), în scădere cu 4,1%.

Traficul feroviar de călători a scăzut și mai mult, în contextul în care România a fost timp de două luni de zile în stare de urgență, apoi în stare de alertă, ceea ce a dus la reducerea drastică a numărului de garnituri aflate în circulație.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share