Site logo
12 decembrie 2019
Tramvaiul din NisaTramvaiul din Nisa

Tramvaiul din Nisa va ajunge sâmbătă, 14 decembrie, până în port, după finalizarea lucrărilor de construcție a celui de-al doilea tronson al liniei 2.

Tramvaiul din Nisa

Pentru a marca acest eveniment, localnicii și turiștii vor putea circula gratuit cu tramvaiul, pe toată rețeaua din Nisa – liniile 1, 2 și 3 – în week end.

Este vorba de inaugurarea în totalitate a liniei 2 a tramvaiului din Nisa – dacă nu va fi afectată de greve – care este prevăzută pentru sâmbătă, 14 decembrie, la ora 9,45 pe cheiul Napoleon I din port, informează presa locală. Municipalitatea Nice Côte d’Azur a pregătit o mare sărbătoare cu prilejul deschiderii acestui ultim tronson din Linia 2. Ea survie după mai multe progrese înregistrate în construcția acestei linii de la est la vest, cea mai importantă din punctul de vedere al traficului: tronsonul Cadam-Magnan inaugurat pe 30 iunie 2018 și sosirea la aeroport, moment sărbători pe 14 decembrie 2018.

Tramvaiul din Nisa încheie prima sa fază de dezvoltare

Pentru a vă face o idee, iată timpii de parcurs pentru câteva trasee:

CADAM – Port Lympia: 26 minute

Aeroport T2 – Port Lympia: 26 minute

Magnan – Port Lympia: 9 minute

Jean Médecin – Port Lympia: 5 minutes

Cu Linia 3, care a sărbătorit pe 13 noiembrie sosirea la Stadionul Allianz, tramvaiul a încheiat prima sa fază de dezvoltare. Acest lucru este sărbătorit sâmbătă, începând de la 9,45. În program se află un spectacol muzical la stația Tram Port Lympia, unde publicul va putea vedea pe un ecran uriaș sosirea tramvaiului în port. De asemenea, vor avea loc ateliere creative, inițieri în street art, un spectacol de dans și festivaluri culinare.

CITEȘTE și Transportul feroviar a câștigat pariul mobilității pe Coasta de Azur

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share