Site logo
29 ianuarie 2020
linia de mare viteză Budapesta-Cluj TGV a ajuns cu întârzierelinia de mare viteză Budapesta-Cluj TGV a ajuns cu întârziere

Compania maghiară de infrastructură feroviară a lansat o licitaţie pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar pentru linia de mare viteză Budapesta-Cluj Napoca.

linia de mare viteză Budapesta-Cluj TGV a ajuns cu întârziere

Anunţul de licitaţie publicat marţi în platforma europeană de achiziţii publice TED vizează „elaborarea unui studiu detaliat de fezabilitate pentru calea ferată de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca”.

Reprezentanţii companiei maghiare de stat explică în anunţ că studiul detaliat de fezabilitate (RMT), inclusiv o analiză cost – beneficiu (CBA), este necesar pentru construcția liniei feroviare de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca, decisă la nivel guvernamental în Ungaria, informează Economica.net. Studiul trebuie să aibă în vedere în conținutul tehnic următoarele: lungime de 250-300 km; căi ferate proiectate pentru o viteză de aproximativ 250 km/h, 300 km/h sau 350 km/h cu o capacitate de cel puțin 500.000 pasageri pe an; conectarea la cel puțin două orașe cu o populație urbană medie de 70.000 – 135.000 de locuitori, intersecție intermodală; râurile mari (în special Tisa, care are un debit mediu de aproximativ 750 m3/s; râurile Körös și Szamos), intersecțiile cu autostrăzi, zone urbane, teren dificil, poduri, tuneluri.

Cerințe pentru linia de mare viteză Budapesta-Cluj Napoca

Pentru secțiunea din Ungaria, este necesară elaborarea versiunii selectate la nivelul de proiectare a studiului de geometrie a pistei (nivel de proiectare schiță adecvat pentru desemnarea corectă a OE), pentru o linie de cale continuă lungă de aproape 250-300 km, folosind parțial liniile feroviare existente. De asemenea, se cere firmei care va câştiga licitaţia să aibă întâlniri periodice și să relaționeze cu reprezentanții organismelor competentedin zona de planificare (Ungaria şi România), precum și cu persoanele de contact necesare pentru executarea contractului. Durata contractului va fi de 540 de zile, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie 2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share