Slide


PARTENERI:

Universitatea Politehnica București, Facultatea de Transporturi: DOAR CU NOI IEI TRENUL NUMIT SUCCES

By

Loredana Floarea
comunicare@cfir.ro

DOAR CU NOI IEI TRENUL NUMIT SUCCES – Universitatea Politehnica București prin Facultatea de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată organizează admitere pentru cele trei programe de Masterat 2021. 

Bogățiile se află în nișe, așa că te vei urca în trenul potrivit, care merge direct spre Succes, în ton cu numele pe care îl poartă: „Trenul Succes”, ce se îndreaptă în mare grabă către ultima gară, fără opriri, fără legături sau schimbări de vagoane și cel mai important fără semnale de alarmă trase sub imperiul curiozității. Gara se numește „Facultatea de Transporturi – Departamentul Material Rulant de Cale Ferată”, din cadrul Universității Politehnica București, iar dacă ai ajuns în această gară, înseamnă că știi ce vrei de la viață.

În acest context, vă invităm să vă alăturați unei familii foarte mari de feroviari care au trecut pragul instituției noastre, iar azi fac parte din ceea ce se numea odinioară „A doua armată a țării”. Ți-am pregătit o ofertă educațională generoasă, care constă în trei programe de masterat, indispensabile pentru orice feroviar. Ne referim la programul de Master „Vehicule Feroviare de Mare Viteză”; la programul de Master „Fenomene de Interacțiune Vehicul – Cale de Rulare”; respectiv la programul de Master „Ingineria Mediului și Managementului Calității în Domeniul Feroviar”, toate cu o durată de patru semestre.

Facultatea de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată organizează admitere pentru cele trei programe de Masterat 2021

Ce trebuie să faceți voi?

Primul pas este să vă depuneți dosarul (online) pentru înscrierea la concursul de admitere, pe site-ul https://admitere.pub.ro/Admitere/ sau în format fizic la secretariatul facultății, în perioada 30.08.2021 – 15.09.2021. În oricare dintre formatele alese, acesta trebuie să conțină următoarele documente:

 • fișa de înscriere tip, conform Anexei 1;
 • 1 fotografie, realizată recent, color, format 3×4 cm;
 • diplomă de bacalaureat;
 • diplomă de licență/ inginer sau echivalentă acesteia – candidații care au promovat examenul de licență în sesiunea iunie – iulie sau în sesiunea august – septembrie 2021 pot depune adeverința de absolvire eliberată de facultate, în care se menționează, atât media generală de la examenul de diplomă/ licență, cât și mediile generale obținute în fiecare an de studiu;
 • foaia matricolă/ suplimentul la diplomă, numai în cazul în care se depune diploma de licență/ inginer;
 • certificatul de naștere;
 • certificatul de căsătorie (dacă este cazul);
 • certificat de competență lingvistică pentru candidații străini care se înscriu la concurs pentru admiterea la programele cu predare în limba română este necesară dovada de competență lingvistică pentru limba română eliberată de către instituții abilitate ale MEC;
 • buletin/ carte de identitate/ pașaport;
 • dovada de plată a taxei de înscriere la admitere, în valoare de 100 RON (contul în care se va face plata va fi afișat pe site-ul de admitere al UPB);
 • declarație pe propria răspundere (inclusă în Anexa 1), prin care candidatul declară că nu a mai beneficiat anterior de un loc bugetat la studii universitare de masterat dacă candidează pe un loc fără taxă.

N.B. Prin excepție, candidații care au promovat examenul de licență în UPB în sesiunile corespunzătoare anului universitar 2020 – 2021, nu trebuie să depună documentele specificate la punctele c) – g).

Pentru orice întrebare sau nelămurire, vă stăm la dispoziție la adresa de email: departament_mrcf@yahoo.com sau la numărul de telefon: 021/ 402 96 95.

Citește aici oferta educațională completă.


În filmul de mai jos puteți vedea prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București – istoricul facultății de la înființare până în prezent și departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

De asemenea, veți putea auzi și câteva opinii despre posibilitățile de carieră pe care această facultate le oferă de la o parte dintre absolvenții acesteia.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share