Slide


PARTENERI:

VIDEO Ample lucrări la Gara Buzău. Se modernizează pasajul subteran și se aduce o locomotivă cu abur

By
lucrări la Gara Buzăulucrări la Gara Buzău

În momentul de față se desfășoară ample lucrări la Gara Buzău, unde se modernizează pasajul subteran lung de 200 de metri.

lucrări la Gara Buzău

Muncitorii de la Urbis-Serv lucrează la reabilitarea pasajului care asigură accesul cetăţenilor către peroanele de cale ferată dar şi către două cartiere – Poştă şi Mihai Viteazul.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 850.000 de lei, fonduri proprii ale municipiului. Termenul de finalizare a lucrărilor la pasajul subteran este de șase luni, însă primarul Buzăului, Constantin Toma, speră ca pasajul să fie redat în folosinţă mai devreme.

Lucrări la Gara Buzău. Se aduce o locomotivă cu abur

Nu este singura noutate legată de zona Gării Buzău, precizează Adevărul. În curând, va fi amenajat un sens giratoriu în mijlocul căruia va fi amplasată o locomotivă cu abur veche de peste 80 de ani. Este vorba despre o locomotivă Malaxa din 1936, aflată astăzi în patrimoniul cultural naţional.

De asemenea, conducerea Primăriei Buzău intenţionează să reabiliteze total infrastructura rutieră din zona Staţiei CFR Buzău. Totodată, în partea a doua a anului, va fi asfaltată strada Republicii, până la pasajul Marghiloman. Se aşteaptă ca acest tronson rutier să fie mult mai intens circulat mai ales după ce va fi redat în folosinţă noul pod de la Vadu Paşii.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share