Site logo
20 ianuarie 2020
tren de noapte Viena-Bruxellestren de noapte Viena-Bruxelles

Un nou tren de noapte Viena-Bruxelles, cu opriri în Germania, a fost lansat duminică seara de căile ferate austriece OBB.

tren de noapte Viena-Bruxelles

tren de noapte Viena-Bruxelles

tren de noapte Viena-Bruxelles
tren de noapte Viena-Bruxelles

Responsabilii OBB spun că ruta Viena – Bruxelles va include opriri în Nuremberg, Frankfurt şi Koln, printre alte oraşe.

Unii membri ai Parlamentului European au participat la cursa de debut, care a plecat din Viena duminică seara la ora locală 08,38 PM (21,38 ora României GMT). O altă cursă spre Bruxelles, cu Nightjet, este lansată de OBB din Innsbruck, via Munchen.

Trenurile de noapte spre Bruxelles sunt programate să circule duminica şi miercurea din Viena, cu plecare la 08,38 PM, şi din Innsbruck, la 08,44 PM, ora locală. Călătoriile de întoarcere au loc cu o zi mai târziu.

Bucureștiul este legat de Viena cu trenul IR Dacia 346/347, care ajunge dimineața în capitala Austriei. În aceste condiții, românii pot ajunge la Bruxelles cu trenul de noapte, schimbând o singură dată, la Viena, unde au toată ziua la dispoziție pentru a vizita și a face cumpărături.

Noul tren de noapte Viena-Bruxelles a ajuns la destinație în 14 ore

Cele două trenuri au vagoane clasă, cuşete şi vagoane de dormit şi parcurg întregul traseu de la Viena sau Innsbruck și până la Bruxelles în 14 ore. Printre alţii, şeful OBB, Andreas Matthae, eurodeputatul german Anna Deparnay-Grunenberg (Verzi) şi numeroşi europarlamentari din Austria au vrut să ia parte la prima călătorie.

Vicepreşedintele Parlamentului European Othmar Karas a salutat noua legătură feroviară, care va facilita accesul tinerilor la Bruxelles şi la instituţiile UE care au sediul în capitala Belgiei, contribuind în acelaşi timp la combaterea schimbărilor climatice. După ani de declin şi reduceri la serviciile cu trenuri de noapte pe fondul înmulţirii companiilor aeriene low-cost, îngrijorările cu privire la schimbările climatice şi la emisiile de dioxid de carbon cauzate de avioane au oferit OBB un număr tot mai mare de pasageri la trenurile de noapte.

OBB oferă conexiuni cu trenuri de noapte spre Berlin, Hamburg, Zurich şi Roma. Aceste servicii vor fi extinse treptat până în 2026.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share