
VIDEO Lucrări feroviare pe Valea Jiului, pentru ridicarea restricțiilor de viteză


În această perioadă au loc lucrări feroviare pe Valea Jiului, de tip Quick Wins, pentru ridicarea restricțiilor de viteză în circulația trenurilor.
Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a prezentat pe pagina sa de Facebook cum se desfășoară lucrările de reparații punctuale pentru ridicarea restricțiilor de viteză de pe ultimele două loturi contractate, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Se lucrează pe două loturi
Aceste lucrări feroviare pe Valea Jiului se derulează pe două loturi, astfel:
Lot 1 Bănița – Petroșani Triaj, km 70+402 – 74+600 (4,198 km)
– se execută lucrări de profilare mecanizată, buraj și ripare mecanizată.
Lot 2 Petroșani Triaj – Petroșani, km 74+600 – 77+870 (3,270 km)
– se execută lucrări de sudură electrică în vederea realizării căii fără joante.
Finalizarea lucrărilor pe Lotul 1 și Lotul 2 este estimată pentru data de 19 aprilie 2025, după care urmează convocarea comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, în vederea verificării și testării parametrilor de circulație pe firul I de pe cele două loturi.
La nivelul SRCF Timișoara au fost semnate cinci contracte de tip Quick Wins, dintre care trei au fost finalizate. Valoarea totală a contractelor este de 56.136.451,78 lei, fără TVA, iar durata de implementare de doi ani.
Constructor este asocierea SC Europan Prod SA – SC Construcții Feroviare Drumuri Poduri SRL – SC Construcții Complexe Buzău SA – SC Daria Const SRL, pentru o lungime totală de 12,648 km.
Lucrările de tip Quick Wins sunt lucrări de mică anvergură pentru eliminarea restricţiilor de viteză prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii ferate, care va conduce la creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători, cu impact direct asupra creşterii siguranţei şi confortului călătorilor şi, în acelasi timp, diminuarea efectelor adverse asupra mediului.
Beneficiile acestor lucrări la calea ferată sunt următoarele:
– eliminarea restricțiilor de viteză;
– eliminarea costurilor cauzate de restricții;
– creșterea eficienței activității de operare;
– diminuarea efectelor adverse asupra mediului;
– maximizarea gradului de siguranță.
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
Whatsapp
VK
Mail