Site logo
18 iulie 2020
stația Parc Drumul Taberei pierderile la Metrorex stația Valea Ialomiţei alertă cu bombă la metrou probleme la metrou coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a publicat sâmbătă pe Facebook și Twitter noi imagini de la metroul-muzeu de pa Magistrala 5, de această dată de la stația Parc Drumul Taberei.

stația Parc Drumul Taberei pierderile la Metrorex stația Valea Ialomiţei alertă cu bombă la metrou probleme la metrou coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

Magistrala 5 a fost sabotată sistematic de politicieni, în frunte cu Victor Ponta și Marian Vanghelie.

Începute în forță în 2012, lucrările s-au oprit brusc un an mai târziu, din cauză că premierul de la acea vreme, Victor Ponta, a decis să taie drastic fondurile alocate acestui proiect de investiții. La această tăiere a fondurilor au fost părtași foștii miniștri ai Transporturilor, Ovidiu Silaghi și Relu Fenechiu.

Apoi, în primăvara lui 2015, procurorii DNA descindeau la sediul central al Metrorex (societate condusă la acea vreme de Aurel Radu, fostul șef de economat al lui Vanghelie) din Palatul CFR, pentru a ridica documente legate de licitația pentru achiziția de trenuri de metrou destinate Magistralei 5, câștigată de spaniolii de la CAF. Cu acel prilej, s-a constatat că mai mulți membri ai comisiei de licitație fuseseră plimbați prin Spania și primiseră cadouri scumpe de la firma iberică. Licitația a fost anulată, iar procedura reluată se află acum în plină desfășurare. Evident, trenurile nu au cum să fie livrate până la punerea în funcțiune, așa că va fi luat material rulant de pe magistralele 1 și 3.

De menționat că actualul ministru Lucian Bode a fost printre cei care, în calitate de parlamentar PDL, alături de fostul director general al Metrorex, Gheorghe Udriște (și el parlamentar) a semnat o moțiune împotriva lui Relu Fenechiu, în care era acuzat de tăierea fondurilor pentru construcția Magistralei 5 de metrou.

Termen incert pentru stația Parc Drumul Taberei

În postările de pe Facebook și Twitter, Ministerul Transporturilor nu precizează nici care este stadiul lucrărilor la stația Parc Drumul Taberei și nici când va fi pusă în funcțiune, împreună cu toată Magistrala 5.

La finele lunii iunie, Lucian Bode și-a cerut scuze față de bucureșteni pentru întârzierile la Magistrala 5 de metrou, Eroilor-Râul Doamnei. Scuzele au fost cerute în numele celor 17 miniştri ai Transporturilor care au fost în funcție de la începerea lucrărilor.

Bode a spus atunci că această linie de metrou ar fi trebuit să fie gata în 2017. “După ce în 2011 s-a semnat contractul pentru executarea lucrărilor, în intervalul 2013-2015, susţinerea financiară a acestui proiect a lipsit cu desăvârşire. Vă dau un singur exemplu, în 2013 s-au alocat aproximativ 20 de milioane de euro în condiţiile în care valoarea lucrărilor era de aproximativ 700 de milioane de euro. În 2017 ar fi trebuit recepţionat acest tronson de metrou, Magistrala M5. În 2019 Guvernul dinaintea noastră a dat asigurări că până în decembrie poate fi recepţionat”, a spus ministrul. De fapt, potrivit anunțului inițial, M5 ar fi trebuit să fie gata în 2015.

El şi-a cerut scuze în faţa bucureştenilor că această magistrală nu este finalizată la 30 iunie.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share