Site logo
[Webinariile CFiR] 11 mai 2021 – vor susține prezentări Facultatea de Transporturi UPB, FCFDP – UTCB, GFR și CENAFER
6 mai 2021

Marți, 11 mai 2021, vom iniția Webinariile CFiR în care companiile, instituțiile și asociațiile din domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină vor putea să se prezinte, să expună diverse probleme care privesc personalul și să răspundă întrebărilor din public, iar instituțiile de învățământ să își prezinte oferta educațională pentru a atrage resursa umană către acest domeniu.

Pentru a participa la Webinariile CFiR, care vor avea loc online prin intermediul aplicației Zoom, trebuie să vă înregistrați la fiecare în parte – cel care vă interesează.

Toate prezentările se vor încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri astfel încât participanții să primească toate informațiile de care au nevoie.

Programul primei zile, 11 mai 2021, din seria Webinariile CFiR va fi următorul:

10:00 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB

11:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB

12:00 Prezentarea companiei Grup Feroviar Roman

13:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu

10:00 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB

Prezentarea Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri scoate in evidente elemente de istorie a acestei facultati, dar si aspecte noi, actuale, legate de campusul universitar, de posibilitatile actuale pe care studentii le au in a-si asigura pregatirea teoretica si practica. Cunostintele puse la dispozitia viitorilor studenti ii ajuta pe acestia in alegerea unei viitoare cariere de succes in domeniul infrastructurii de transport. Prezentarea va puncta atat facilitatile pe care studentii le vor folosi pe parcursul studiilor, dar, mai important, viitorii studenti vor afla informatii despre multiplele posibilitati de dezvoltare a carierei.

Prezentarea va fi sustinuta de domnul Conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, Decan al Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri – UTCB

Domnul Adrian Burlacu este absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, iar în anul 2011 a obținut doctoratul în cadrul aceleiași instituții. A fost preparator, asistent universitar, șef de lucrări și actualmente este conferențiar universitar. Având o vastă experiență în managementul proiectelor și contractelor de cercetare și fiind autorul unor cărți sau capitole din cărți de specialitate, a organizat numeroase conferințe, sesiuni și simpozioane științifice. A publicat numeroase lucrări științifice în reviste cotate ISI Thompson Reuters și în volume indexate ISI proceedings. A fost, de asemenea, editor executiv al publicației ’’Romanian Journal of Transport Infrastructure’’, revistă indexată Clarivate Analytics – Web of Science. În prezent deține funcția de decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri.

Înregistrează-te pentru a participa la webinar


11:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB

În cadrul prezentării este descris pe scurt istoricul facultății de la înființare până în prezent și sunt descrise departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

Studenții au posibilitatea de a se înscrie la programe de masterat și doctorat, iar reprezentanții companiilor private care doresc programe de cercetare externalizată sau studii care pot fi realizate în laborator, au această oportunitate în cadrul facultății.

Vor răspunde întrebărilor voastre și vor susține prezentarea:

Conf.dr.ing.Ilona Mădălina Costea – Decan

“Doamna Ilona Mădălina Costea a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București în anul 2006 și a fost asistent universitar până în anul 2013, când a obținut doctoratul în ingineria transporturilor, având tema ‘’Tehnologii utilizate în securitatea și siguranța căilor ferate’’. Este dețînătoarea unei diplome Postdoc în inginerie electronică și telecomunicații. A publicat numeroase lucrări științifice în reviste de specialitate și le-a prezentat în cadrul unor conferințe internaționale de renume. Este implicată în peste 30 de proiecte de cercetare și este membră a unor asociații profesionale, cum ar fi: UVS România, IEEE România, ITS România și altele. În perioada 2016-2020 a fost prodecan al Facultății de Transporturi, iar din 2020 este decan.”

Prof.dr.ing. Gabriel Popa – Prodecan

Domnul Gabriel Popa a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București în anul 1985 și a obținut doctoratul în ingineria transporturilor în anul 1994 cu teza de doctorat ‘Contribuţii privind studiul regimurilor de funcţionare ale vehiculelor de tracţiune, mono-trifazate, echipate cu motoare asincrone, în condiţii de exploatare’’ și teza de abilitare cu titlul ‘’Studii privind îmbunătăţirea performanţelor de tracţiune şi dinamice ale vehiculelor feroviare’’. A fost inginer la Căile Ferate Române, manager consultant la compania Nightserve Ltd – UK, Londra, București și cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări în Tehnică Transporturilor. Activitatea didactică și-a început-o în anul 1988 că asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar universitar, iar din 2017 este profesor universitar în cadrul departamentului Material Rulant de Cale Ferată al Facultății de Transporturi. Este autorul a patru cărți, a publicat numeroase articole științifice și lucrări de specialitate, a participat în proiecte de cercetare/dezvoltare/inovare și este dețînătorul unui brevet de invenție cu titlul ‘’Ansamblu feroviar de îmbarcare/debarcare şi transport a autovehiculelor grele pe/de pe vagoane de tip platformă joasă şi normală’’. Este implicat în multe proiecte de cercetare/consultanță și este membru în diferite consilii și comisii de specialitate. În prezent este prodecan al Facultății de Transporturi.

Înregistrează-te pentru a participa la webinar


12:00 Prezentarea companiei Grup Feroviar Roman

In cadrul prezentarii vor fi descrise compania si mediul de lucru din cadrul ei, dar si facilitatile si beneficiile acordate angajatilor.

Cea mai importanta componenta a prezentarii va fi insa reprezentata de oportunitatile de cariera pe care Grup Feroviar Roman le ofera incepand de la cursurile de calificare pe care le organizeaza si posibilitatile de calificare interna, continuand cu ofertele de inceput de drum pentru studentii si absolventii de facultate si terminand cu ofertele de locuri de munca disponibile in cadrul companiei.

Prezentarea va fi sustinuta de domnul Amedeo Neculcea, Director General Adjunct la Grup Feroviar Roman

De peste 20 de ani în domeniul transportului feroviar și al logisticii, domnul Neculcea a lucrat la SNCFR, CFR SA, CFR Marfa, Grampet și GFR. După aproape 10 ani în domeniul exploatării feroviare in companii de stat (inginer, sef statie – Socola, șef al serviciului de trafic – Iasi), a intrat în sectorul privat ca șef al departamentului de servicii comerciale – marketing la Grupul Feroviar Român, devenind director comercial în 2008. Între 2012 și 2015 a fost Director adjunct și Director General la GRAMPET Logistics, iar din ianuarie 2016 devine consilier pentru dezvoltarea proiectelor feroviare în cadrul GFR. Începând din 2019, este, de asemenea, profesor asociat la Facultatea de Transporturi. Are contribuții majore în dezvoltarea mai multor aplicații IT feroviare și a publicat mai multe articole științifice în domeniul feroviar. Absolvent al Facultății de Transporturi, Departamentul Tehnic de Transport de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, are o diplomă de master în logistică.

Înregistrează-te pentru a participa la webinar


13:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu

Subiectele care vor fi abordate în cadrul acestei prezentări sunt:

  • Nevoia personalului de execuție calificat pentru funcțiile care concură la siguranța circulației feroviare, utilitate, permanentă și siguranța locului de muncă.
  • Oferta de cursuri a CENAFER în contextul pregătirii personalului feroviar pentru funcțiile de la siguranța circulației.
  • Perspectivele angajării în sistemul feroviar ale absolvenților cursurilor CENAFER.
  • Mândria de a fi ceferist și de a face parte dintr-o mare familie respectată de toată lumea.
  • Cu ce propuneri vin cursanții pentru îmbunătățirea accesului la cursuri sau la o mai bună absorbție a absolvenților în sistemul feroviar românesc sau ce alte propuneri au cei ce vor să urmeze cursuri la CENAFER.

Domnul Mircea Dorobanțu, Director General al CENAFER, care va susține această prezentare și va răspunde întrebărilor puse de participanții la webinar, este absolvent al Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București și are un masterat în material rulant de cale ferată. De-a lungul timpului a ocupat diferite funcții, printre care: inginer sector reparații și exploatare locomotive în cadrul SNTFM CFR Marfă, expert instructor tracțiune și șef serviciu material rulant în cadrul CENAFER, iar în perioada 2009-2021 a fost director la Direcția Muzeistică și Documentare Feroviară la CENAFER. Fiind pasionat de artă fotografică și având un certificat de absolvire a unui program de formare profesională din cadrul Ministerului Culturii și al Patrimoniului Național – Centrul Profesional de Pregătire în Cultură, este autorul unor filme documentare cu caracter de istorie feroviară și a numeroase machete feroviare. Este, de asemenea, arbitru internațional de modelism feroviar. În martie 2021 a fost numit director general al CENAFER.

Înregistrează-te pentru a participa la webinar


CFiR este prima platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei feroviare, transportului urban pe șină și serviciilor adiacente.

Realizăm astfel legătura directă între angajatori și persoanele interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu.

Oferim posibilitatea tuturor companiilor care activează în industria de profil, dar și firmelor care au o componentă în domeniul feroviar sau cel al transportului urban pe șină, de a publica gratuit anunțuri de angajare, pentru internship-uri sau stagii de practică, de inițiere a unor cursuri de calificare sau stagii de definitivare. Anunturile publicate gratuit sunt distribuite catre potentialii candidati prin platformele de social media facebook, twitter si linkedin, newslettere periodice și site-ul partenerului media permanent Club Feroviar.

De asemenea, ne propunem să aducem la cunoștința vizitatorilor site-ului subiecte care afectează și influențează resursa umană din acest domeniu, prin articole publicate la rubrica Blog, si să ne ținem cititorii la curent cu cele mai importante noutăți din domeniul feroviar prin selecția de știri marca Club Feroviar, existentă pe site și în newsletterul săptămânal.

Pentru mai multe informații despre webinarii, ne puteți contacta la adresa de email webinar@cfir.ro sau prin chat-ul de pe www.cfir.ro, disponibil în intervalul orar 09-17, de luni până vineri.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share