Site logo
A apărut rectificarea bugetară în Monitorul Oficial. Câți bani în plus primește Ministerul Transporturilor
19 august 2020
rectificarea bugetară în Monitorul Oficial acte normative din domeniul feroviar rectificarea bugetară în Monitorul Oficial

A apărut rectificarea bugetară în Monitorul Oficial, cu unele modificări ale sumelor tăiate sau alocate în plus pentru ministere.

rectificarea bugetară în Monitorul Oficial acte normative din domeniul feroviar rectificarea bugetară în Monitorul Oficial

Au primit mult mai mulți bani decât s-a anunțat inițial: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Justiției, Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apelor și Pădurilor.

În dreptul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor figurează aceeași suplimentare de buget cu cea anunțată inițial: +814,7 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 170 milioane de euro.

A apărut rectificarea bugetară în Monitorul Oficial. Ea fusese anunțată săptămâna trecută

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat joia trecută a doua rectificare bugetară din acest an, prin care Transporturile primesc mai mulți bani.

”Am alocat pentru investiții 20 miliarde de lei în primele șapte luni ale anului. Este cea mai mare sumă cheltuită pentru investiții în ultimii 20 de ani”, a spus Florin Cîțu. El a precizat că la rectificare s-au alocat mai mulți bani la Ministerul Transporturilor, pentru investiții. ”Bugetul pentru Ministerul Transporturilor este unul record”, a declarat ministrul Finanțelor.

Încă de atunci, s-a anunțat că Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va avea un buget majorat cu 814,7 milioane lei. “Se propun asigurarea de sume suplimentare pentru întreţinerea infrastructurii rutiere, precum şi pentru instituţiile publice finanţate parţial din venituri proprii aflate în subordine (+250 milioane lei), pentru finanţarea obiectivelor de investiţii de transport ale agenţilor economici cu capital de stat finanţate integral de la bugetul de stat (+150 milioane lei), pentru finalizarea proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă aferente perioadei de programare 2007-2013 (+217 milioane lei), pentru decontarea facilităţilor de care beneficiază diferite categorii sociale (+60 milioane lei), pentru participarea la capitalul social al operatorilor economici aflaţi sub autoritatea ministerului (+130 milioane lei), pentru plata ratelor aferente creditelor externe (+21,2 milioane lei), pentru plata unor hotărâri judecătoreşti definitive (+4,56 milioane lei) precum şi pentru asigurarea subvenţiilor la operatorii de sub autoritate (+7,0 milioane lei). S-au identificat economii în principal la cheltuieli de personal (-3 milioane lei), bunuri şi servicii (-0,95 milioane lei), dobânzi (-2,47 milioane lei) precum şi la active nefinanciare (-18,63 milioane lei)”, se precizează în nota de fundamentare.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share