Site logo
15 mai 2020
linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

La termenul limită al licitației pentru studiul de fezabilitate la linia ferată spre Aeroportul Brașov, CFR SA a primit o singură ofertă, din partea Consis Proiect. Firma a mai semnat, la finele anului trecut, un contract cu CFR SA, pentru studiul privitor la modernizarea Gării de Nord din București.

Adrian Bărbulescu

linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că pe 13 mai a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru elaborarea  studiului de fezabilitate privind construcţia racordului feroviar la Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav.

Regionala de Căi Ferate Braşov a primit o singură ofertă de la o firmă interesată de acest proiect, și anume Consis Proiect SRL. Dosarul este în prezent în etapa de evaluare. Potrivit caietului de sarcini, acest studiu va fi realizat într-o perioadă de 12 luni, iar valoarea estimată este de 1,2 milioane de lei.

Evaluarea tehnică și financiară a ofertei are ca dată limită 10 iulie 2020, potrivit informațiilor disponibile în sistemul electronic de achiziții publice.

Linia ferată spre Aeroportul Brașov ar putea fi electrificată

Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.linia ferată spre Aeroportul Brașov CFR închiriază Gara Brașov ceferist brașovean Gara Braşov se modernizează restricții de viteză la Brașov

În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport şi dinspre Făgăraş, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport şi a pasagerilor din zona Sibiu şi Țara Făgăraşului.

Ce spune Ioan Pintea despre linia ferată spre Aeroportul Brașov

Dacă se va realiza, va fi vorba de prima investiţie de acest gen din România, după conexiunea feroviară aflată în construcţie la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni.

linia ferată spre Aeroportul Brașov salariile la CFR SA programul de lucru la societățile feroviare Ioan Pintea a preluat mandatul

„În contextul edificării Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, investiţie de referinţă, unică în perioada postrevoluţionară în construcţia de aeroporturi în România, demarată la iniţiativa Consiliului Judeţean, administratorul infrastructurii feroviare române a aderat la acest proiect prin introducerea în programul de investiţii al Companiei de Căi Ferate a realizării unui racord feroviar care să conecteze municipiul Braşov la viitorul aeroport. Braşovul va deveni primul oraş din provincie care va beneficia de accesibilitate directă la aeroport prin intermediul unei legături feroviare, fapt care va genera un flux de călători important pentru ambele moduri de transport. Oraşul ar putea beneficia de această investiţie în aproximativ trei ani, în condiţiile în care acest studiu va fi finalizat în vara anului viitor”, a declarat directorul general CFR SA, Ioan Pintea, citat de site-ul local Bună Ziua Brașov.

Adrian Veștea mulțumește conducerii CFR SA

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi-a exprimat speranţa că acest proiect se va realiza în cel mai scurt timp posibil.linia ferată spre Aeroportul Brașov

„Avem nevoie de legătura feroviară dintre Aeroport şi Gară, pentru a asigura accesul rapid al călătorilor atât spre Braşov, cât şi spre alte destinaţii din zona noastră. Sperăm ca procedurile să se desfăşoare fără probleme şi să avem cât mai repede un proiectant pentru racordul feroviar. Cu acest prilej, doresc să mulţumesc conducerii CFR SA pentru promptitudinea cu care a venit în sprijinul proiectului nostru”, a spus Veştea.

Consis Proiect face și studiul pentru modernizarea Gării de Nord din București

Firma care a depus singura ofertă pentru studiul de fezabilitate referitor la linia ferată spre Aeroportul Brașov mai are în derulare și alte proiecte în domeniul feroviar.

Bunăoară, pe 9 decembrie 2019, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA și Consis Proiect SRL au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a programului de modernizare a Gării de Nord din București.

Contractul, în valoare de 11,3 milioane de lei, fără TVA, este finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share