Site logo
10 august 2023

Un accident grav a avut loc joi la intersecția unei străzi din Brașov cu linia feroviară Brașov-Zărnești. Linia se află în exploatarea RC-CF, companie din grupul Regio Călători care operează în exclusivitate relația. În anii scurși de la preluarea liniei, nici CFR SA, nici RC-CF nu au investit un leu în modernizarea trecerii la nivel.

Cinci persoane au fost transportate la spital, după ce o mașină a fost lovită de tren, în Brașov, accident grav relatat joi de către publicația brașoveană mytex.ro. Printre victime se numără doi minori.

„În jurul orei 13:00 am fost solicitați pentru a interveni la locul producerii unui accident feroviar, în localitatea Brașov, cartier Bartolomeu, unde un autoturism a fost lovit de tren.
La locul intervenției s-au deplasat: o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și două echipaje SAJ.

Din coliziune au rezultat 5 victime conștiente, dintre care una încarcerată. S-a intervenit pentru descarcerarea persoanei rămase blocată între fiarele contorsionate și pentru acordarea asistenţei medicale la fața locului.

Toate cele 5 persoane, dintre care 2 minori, au fost transportate către unitățile spitalicești pentru investigații medicale de specialitate”, a informat sergent major Kinga Bordea, reprezentant ISU Brașov.

Trecerea la nivel în cauză este într-o zonă foarte aglomerată a Brașovului, la intersecția unei străzi importante, și anume strada Lungă, cu DN73 Brașov-Bran-Câmpulung și alternativă către Predeal sau Sibiu. Ruta este folosită și de cei care vin din estul Brașovului, dinspre Covasna, și vor să ajungă în vest fără a utiliza centura ocolitoare de la nord.  Tocmai de aceea este regretabil că nici CFR SA, compania care încasează chiria liniei, nici RC-CF, compania care a închiriat-o la rândul ei operatorului Regio Călători din același grup de interese economice nu au catadicsit să modernizeze trecerea în cauză, pentru a micșora numărul de accidente grave.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share