Slide


PARTENERI:

Achiziție de traverse la Regionala Timișoara, pentru liniile preluate de la Regio Călători

By

O achiziție de traverse la Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a fost lansată, ele fiind destinate atât liniilor interoperabile, cât și celor neinteroperabile care au fost preluate de la Regio Călători.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni anunțul de licitație ce are ca obiect ”Traverse normale”. Valoarea totală estimată a celor 4.000 de traverse este de 1.320.000 de lei, echivalentul a aproape 270.000 de euro.

Conform reviziilor efectuate pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, atât pe liniile interoperabile (116 Simeria-Livezeni fir 1+fir 2; 216 Ilia-Lugoj), cât și pe liniile neinteroperabile preluate de la SC RC-CF TRANS SRL Brașov (124 Voiteni-Reșița, 222 Sânandrei-Periam, 219 Periam-Satu Nou) s-a constatat că pentru punerea în siguranţă a căii şi eliminarea cauzelor care pot produce perturbări în exploatarea liniilor se impune achiziționarea cu prioritate, în regim de urgență a unei cantităţi de 4.000 de bucăți traverse de lemn normale. RC-CF TRANS SRL este gestionarul de infrastructură al operatorului feroviar Regio Călători.

Furnizorul va asigura transportul traverselor în cantitățile și în stațiile de livrare menționate în Graficul de livrare atașat caietului de sarcini. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 decembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 22 iunie 2023.

Altă achiziție de traverse la Regionala Timișoara

Anterior, în SEAP fusese publicat, de aceeași regională a CFR SA, anunțul cu titlul ”Traverse beton pentru prindere elastică W14, W21”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 205.000 lei, echivalentul a puțin peste 40.000 de euro.

Pentru punerea în siguranţă a căii şi eliminarea cauzelor care pot produce perturbări în exploatarea liniilor CF de pe raza SRCF Timișoara, se impune achiziționarea cu prioritate, în regim de urgență, a unei cantităţi de 500 de traverse de beton pentru prindere elastică W14, W21, se arată în anunț. Furnizorul va asigura transportul traverselor în cantitățile și în stațiile de livrare menționate în Graficul de livrare atașat caietului de sarcini.

Ofertele trebuie depuse până pe 20 decembrie 2022, ora 15:00 și trebuie să fie valabile până pe 20 iunie 2023.

Se cumpără și piatră spartă

În fine, un alt anunț de licitație postat de Regionala Timișoara are titlul ”Piatră spartă pentru balastarea liniilor de cale ferată”. Valoarea totală estimată este de 999.999,52 lei (19.230,76 tone x 52 lei/tonă), echivalentul a puțin peste 200.000 de euro.

Piatra spartă este un produs feroviar critic, obținut prin sortarea fracțiunilor rezultate din sfărâmarea artificială a zăcămintelor masive de roci magmatice și se folosește la balastarea liniilor de cale ferată. Piatra spartă este necesară pentru lucrările de întreținere și reparație a liniilor CF pentru completarea prismei căii în vederea asigurării stabilității C.F.J. (calea fară joante), pentru reparația periodică cu ciuruire integrală a căii, pentru menținerea în condiții de siguranță a traficului feroviar conform reglementărilor și instructiilor în vigoare.

Furnizorul va livra piatra spartă și o va încărca în vagoane, în stații CF de pe raza SRCF Timișoara. Furnizorul va fi înștiințat din timp în care stație CF se va face încărcarea pietrei sparte în vagoane. Transportul pietrei sparte se efectuează de către entitatea contractantă cu vagoane autodescărcătoare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7 decembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 7 iunie 2023.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share