Site logo
21 septembrie 2022
Limbaj de lemn și explicații vagi privind participarea oficialilor români la InnoTrans Berlin. Cu licitații blocate în serie la achizițiile de rame electrice și caiete de sarcini ce exclud participarea românească, conducerea ARF și cea a Ministerului Transporturilor a participat la InnoTrans în „marja liderilor feroviari” și a discutat de „strategii verzi”, „ guvernanță feroviară” și „know-how” pentru o infrastructură unde trenurile circulă cu o medie comercială de nici 50 de kilometri la oră.
La eveniment participă reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), respectiv Ionuț-Cristian Săvoiu, secretar de stat, coordonator al domeniului feroviar, Dragoș Anoaica, director al Direcției Transport Feroviar și Robert Dobre, director în cadrul Direcției Generale Programe Europene Transport, precum și o delegație a Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), condusă de președintele ARF, domnul Ștefan-Adrian Roșeanu.
Delegația s-a întâlnit cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi pentru a discuta stadiul proiectelor românești finanțate din fonduri nerambursabile europene și sprijinul UE pentru noi proiecte feroviare, care să contribuie la creșterea calității transporturilor și înnoirii flotei de material rulant. Au avut loc întâlniri cu oficiali germani pe tema colaborării dintre guvernul federal și landuri în transportul feroviar, UNIFE etc.
Delegația a vizitat standurile companiilor românești prezente la Berlin: Astra Vagoane Călători, Atelierele CFR Grivița, Electroputere VFU, Flexibil, RAAL, Remarul 16 Februarie, Softronic deși nu se poate spune că statul român ajută în vreun fel companiile autohtone.
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share