Site logo
27 martie 2020
licitații feroviare secții feroviare neinteroperabile licitații feroviarelicitații feroviare secții feroviare neinteroperabile licitații feroviare

Bursa Română de Mărfuri va fi practic ”invadată” de licitații feroviare în luna aprilie. Aproape 70% dintre licitațiile care vor avea loc luna viitoare la BRM sunt organizate de societăți și companii feroviare din subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Adrian Bărbulescu

licitații feroviare secții feroviare neinteroperabile licitații feroviare

Din nouă licitații care sunt anunțate pe platforma BRM pentru luna aprilie, doar trei nu au legătură cu sectorul feroviar – una organizată de Electrocentrale București și două de Transgaz.

Prima licitație feroviară este programată pentru data de 3 aprilie, este organizată de Metrorex și are ca obiect vânzarea a zece rame electrice de metrou produse de Întreprinderea de Vagoane Arad în anii 70-80, ”în stare nedezmembrată”. Este vorba de o licitație deschisă urmată de strigarea liberă a prețului.

Licitații feroviare: pază la CFR Marfă și deșeuri metalice la CFR Călători

Trei zile mai târziu, vine rândul CFR Marfă să intre în ringul bursier. Centrul Zonal de Marfă (CZM) București al Societății Naționale de Transport Feroviar de marfă scoate la licitație ”Achiziția serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor aparținând CFR Marfă, precum și paza bunurilor susceptibile a fi furate, încredințate la transport CFR Marfă”. În acest caz, este vorba de depunerea ofertelor pentru licitație cu calificare, urmată de runda finală de licitație electronică, prin intermediul platformei www.disponibil.ro, pe 8 aprilie.

Pe 7 aprilie, prin intermediul unei licitații deschise urmate de strigarea liberă a prețului, CFR Călători va încerca să ”scape” de deșeuri metalice feroase și neferoase.

CFR SA scoate la mezat traverse de beton și mașini

Tot prin licitație deschisă urmată de strigarea libera a prețului își va încerca norocul, pe 13 aprilie, și compania de infrastructură CFR SA. Este vorba de licitația care are ca obiect ”Valorificarea prin vânzare a mijloacelor fixe, autoturisme aprobate a fi scoase din funcțiune în vederea valorificării lor, de la nivelul centralului Companiei Naționale de Căi Ferate CFR – S.A, 32 loturi”.

În aceeași zi, Regionala București a CFR SA organizează o licitație deschisa urmată de strigarea liberă a prețului pentru vânzarea de ansambluri, subansambluri și materiale rezultate în urma casării mijloacelor fixe, respectiv traverse de beton precomprimat.

În fine, pe 28 aprilie, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA organizează o      licitatie deschisa, cu calificare și admitere din punct de vedere tehnic, urmată de strigare liberă. Obiectul licitației îl constituie ”închiriere secții de circulație neinteroperabile individual sau grupate, în scopul realizării activităților de gestionare a infrastructurii feroviare neinteroperabile și asigurării serviciilor de transport public de călători și/sau marfă”. De fapt, este a treia oară când se organizează această licitație, pentru la precedentele nu s-au prezentat doritori, după cum a scris Club Feroviar AICI.

Menghine, rulmenți, ciocane și un șpaclu – ”la ofertă”

Pe platforma Bursei Române de Mărfuri a mai fost anunțată o licitație feroviară, care însă este programată pentru data de 20 mai. Sucursala Regională CF București a CFR SA organizează o licitație deschisă urmată de strigarea liberă a prețului pentru vânzare de materialelor disponibile – chei, bormașini, cabluri, rulmenți șpaclu, ruletă, robineți, cuțite, clești, ciocane, lacăte, menghine, prelungitoare, releuri, discuri, cuzineți, daltă, ustensile de tăiat, mandrină, motor, nituri, nivelă, presă, prezon profil.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share