Site logo
21 august 2020
Ionel Scrioșteanu despre Magistrala 5 tren de Dragon

Va intra în funcțiune în maximum o lună, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu despre Magistrala 5 de metrou.

Ionel Scrioșteanu despre Magistrala 5 tren de Dragon

Magistrala 5 de metrou, tronsonul Eroilor-Râul Doamnei, trebuia să intre în funcțiune, potrivit programării inițiale, în 2015. Lucrările începuseră în 2012, dar ele au fost sabotate de Victor Ponta, Relu Fenechiu și Marian Vanghelie, după cum a arătat Club Feroviar. Nici măcar ultimele termene avansate pentru ca metroul să fie funcțional – 30 iunie, apoi „finalul acestei veri” – nu au fost respectate.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu a anunțat, în cadrul #2020 Building & Construction Summit, organizat de Newsweek România, că în cele din urmă Magistrala 5 de metrou va fi funcțională de la finalul lunii septembrie anul acesta.

„Partea cea mai dificilă, care a determinat întârzierea față de data finală asumată de către constructor în decembrie 2019, când am primit un plan care prevedea că până la 30 iunie metroul va funcționa, a fost un puț de ventilație în zona parcului din Drumul Taberei. Dar s-a întârziat din cauza unor infiltrații mai mult decât era prognozat”, a explicat secretarul de stat noile întârzieri.

Ionel Scrioșteanu despre Magistrala 5: obstacolul a fost depășit

Ionel Scrioșteanu spune că obstacolul a fost depășit și acum nu a mai rămas decât să fie făcută recepția lucrării și câteva teste finale. ”Pragul a fost depășit, liniile sunt gata, am avut în iunie un prim test cu metroul la toate cele zece stații. Acum se fac testele energetice, testele de verificare a tututor parametrilor de siguranță pentru funcționarea metroului. De luni, intră în teren oficial și comisia de recepție. De îndată ce va semna recepția și toate testele vor arăta că metroul funcționează în siguranță, va fi pus în funcțiune. Noi sperăm ca maximum până la finalul lunii septembrie să fie în funcțiune”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Un termen asemănător cu cel al lui Ionel Scrioșteanui a fost avansat în această săptămână și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share