Site logo
26 mai 2020
licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov calea ferată spre Aeroportul Brașov linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a reluat licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov, după ce precedenta procedură fusese anulată.

licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov calea ferată spre Aeroportul Brașov linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat marți dimineață anunțul de licitație având ca obiect ”Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: <Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav> SRCF Brașov”.

Valoarea estimată pentru realizarea acestui studiu este de 1,2 milioane de lei, echivalentul a aproape 250.000 de euro, la fel ca la precedenta licitație. Durata de realizare a documentației era estimată la 12 luni.

Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.

În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport şi dinspre Făgăraş, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport şi a pasagerilor din zona Sibiu şi Țara Făgăraşului.

Licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov a fost anulată săptămâna trecută

Săptămâna trecută, CFR SA a anulat licitația privind studiul de fezabilitate pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov, lansată la începutul lunii martie. Potrivit anunțului din sistemul electronic de achiziții publice, CFR a anulat procedura, după ce au fost depuse doar oferte inacceptabile și/sau neconforme. „Sunt întrunite condițiile prevăzute de legislația în domeniul achizițiilor sectoriale în ceea ce privește întrunirea condițiilor necesare pentru anularea procedurii de atribuire, întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, astfel comisia de evaluare stabileste anularea procedurii de licitație deschisă, având ca obiect Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: «Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav» SRCF Brașov”, au motivat decizia oficialii companiei feroviare.

Regionala de Căi Ferate Braşov a primit o singură ofertă de la o firmă interesată de acest proiect, și anume Consis Proiect SRL.

Acum, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 29 iunie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 29 octombrie 2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share