Slide Slide Slide


PARTENERI:

CFR Călători a primit o singură ofertă pentru asigurarea parcului de material rulant

By

Suma asigurată depăşeşte 600 milioane de lei.

Omniasig, subsidiară a grupului austriac Vienna Insurance Group, a depus singura ofertă pentru asigurarea unei părţi din materialul rulant al CFR Călători, procedura fiind estimată la 274.579,18 lei, potrivit 1asig.ro.

„CFR Călători, în procesul de desfăşurare a activităţii sale de bază şi anume prestarea de servicii publice de transport feroviar de călători, urmează să refinanţeze, pe parcursul anului curent, contractele de împrumut pe termen de scurt pentru finanţarea activităţii de exploatare, semnate cu bănci româneşti. Toate aceste contracte de împrumut sunt însoţite de contracte de ipotecă pe bunuri mobile aflate în proprietatea societăţii (automotoare tip Desiro SR20D, automotoare tip ADH, locomotive tip GM precum şi vagoane de transport feroviar de călători), bunuri ce trebuie să fie asigurate pe toată perioada cât sunt ipotecate în favoarea băncilor. Ca urmare, compania va trebui să încheie în perioada următoare, pe măsură ce se vor semna contractele de finanţare cu băncile, mai multe poliţe de asigurare a materialului rulant ce vor avea ca obiect materialul rulant ce va fi plecat, conform cerinţelor băncilor ce vor fi declarate câştigătoare în urma procedurilor de atribuire. Materialul rulant ce va fi ipotecat pentru toate contractele de împrumut are o valoare maximă totală de asigurat de 602,675 milioane de lei”, scrie în documentaţia licitaţiei.

Citește aici cum a devenit CFR Călători creditor al unei societăți de asigurări

În prima parte a acestui an, BCR a creditat CFR Călători cu 119,34 milioane de lei, bani fiind necesari pentru refinanţarea unor împrumuturi ajunse la scadenţă. Omniasig VIG este unul dintre primii asiguratori locali după nivelul primelor subscrise în 2021.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share