Slide Slide


PARTENERI:

Chinez condamnat pentru distrugerea barierei de la Bărbulești, în urmă cu cinci ani

By

Chinezul Lai Hanqin a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru distrugerea barierei de la Bărbulești, în urmă cu cinci ani.

Distrugerea instalației de semnalizare automată SAT s-a produs într-un accident rutier produs în 2018 la trecerea la nivel cu calea ferată de la halta Bărbulești, km feroviar 51+450, de pe secția de circulație 701 Ploiești-Urziceni.

Curtea de Apel București a decis zilele trecute să respingă apelul formulat de cetățeanul chinez și de partea responsabilă civilmente Omniasing Vienna Insurance Group S.A., împotriva sentinţei pronunţate în 2022 de Judecătoria Urziceni, informează JustNews.ro. Astfel, Lai Hanqin a fost găsit vinovat de  săvârşirea infracţiunii de distrugere sau semnalizare falsă, prevăzută şi pedepsită de art. 332 alin. 1 şi 4 Cod penal, și condamnat la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de doi ani. Judecătorii au mai hotărât să-i aplice inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi dreptul de a conduce autovehicule, pe o durată de doi ani, pedeapsă ce se execută de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Magistrații au admis totodată acţiunea civilă formulată de partea civilă, CNCF CFR SA – Regionala CF Bucureşti, și a obligat partea responsabilă civilmente, Omniasig Vienna Insurance Group S.A., la plata către partea civilă a sumei de 503.494,29 lei, daune materiale.

Accident soldat cu distrugerea barierei de la Bărbulești

În noaptea de 27.05.2018, în jurul orelor 02:18, Lai Hanqin se afla la volanul unui autoturism pe Drumul Național 1 D în direcţia Urziceni–Ploieşti.

În momentul în care a ajuns în dreptul haltei Bărbulești, la km feroviar 51+450, la trecerea la nivel cu calea ferată, șoferul nu a redus viteza, a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul în dulapurile cu aparataj ale instalaţiei SAT. În urma incidentului au fost aduse în stare de neîntrebuințare cele două dulapuri și instalaţia de semnalizare și comandă SAT, fiind astfel pusă în pericol siguranţa feroviară.

După cum s-a menționat în motivarea sentinței, consemnată de rejust.ro, punerea în pericol a siguranței feroviare a fost constatată prin raportul privind deteriorarea instalaţiei SAT, întocmit de Revizoratul Regional de Siguranță a Circulaţiei.

CITEȘTE pe JustNews.ro ce consecințe a avut accidentul asupra circulației feroviare.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share