Site logo
23 martie 2020
anulează trenuri de noapte vagon cușetă la Botoșanianulează trenuri de noapte vagon cușetă la Botoșani

Club Feroviar a avut dreptate. CFR Călători a anunțat duminică seara că anulează trenuri de noapte, după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare 2.

”În urma Ordonanței Militare numărul 2 din data de 21.03.2020, pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirus (Covid – 19) pe teritoriul țării noastre, în concordanţă cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, CFR Călători suspendă temporar circulația unor trenuri de noapte şi garniturile conexe  acestora, în trafic intern, începând de mâine 23 martie până pe data de 17 aprilie, cu posibilitatea de prelungire”, a anunțat operatorul feroviar de stat.

Lista trenurilor anulate o puteți consulta în imaginea de mai jos.

anulează trenuri de noapte

*Relația București – Arad – se menține prin trenul R 2603 (Timișoara – Arad) care preia vagoanele de la trenul IR 1695 (București – Timișoara)

**Trenul 9004 circulă doar în zilele de duminică

Totuși, anulările nu sunt masive – doar IR de Suceava și cel de Arad. Modificarea graficului de circulație este și va fi făcută în acord cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență şi a autorităților abilitate. Orice modificare va fi anunțată public, a precizat CFR Călători.

”Facem apel la pasageri să respecte atât setul de reguli emis de Ministerul Sănătăţii pentru a preveni răspândirea infecţiei pe teritoriul ţării noastre, cât și deciziile luate de Ministerul de Interne și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, se mai arată în comunicatul de presă al operatorului feroviar.

Se anulează trenuri de noapte. Club Feroviar a anticipat această măsură

Club Feroviar a scris duminică dimineață despre faptul că Ordonanța Militară 2, anunțată sâmbătă seara de ministrul de Interne, Marcel Vela, va schimba fundamental modul în care românii călătoresc cu trenurile de noapte. Începând din noaptea de luni spre marți, călătoria la vagon de dormit sau cușetă nu va mai fi posibilă decât în interes de serviciu sau pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Dacă deplasarea se face în interes personal, cei în cauză sunt obligați să prezinte o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

În consecință, dacă vom călători cu un tren de noapte (la vagon clasă, vagon de dormit sau cușetă), va trebui să prezentăm fie o adeverință de la locul de muncă, fie o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că deplasarea este absolut necesară.

Și asta pentru că multe trenuri de noapte au ora de plecare după 22,00, când se aplică restricțiile din Ordonanța Militară 2.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share