Slide Slide Slide


PARTENERI:

COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI BRAŞOV – calificare în toate domeniile de transport

By
CTT BRAŞOV - calificare în toate domeniile de transport

CTT BRAŞOV - calificare în toate domeniile de transportColegiul Tehnic de Transporturi (CTT) Brașov a luat naștere în luna septembrie 2009 prin unirea a două instituții de învatamânt de tradiție în tabloul educațional brașovean: COLEGIUL TEHNIC FEROVIAR BRAȘOV și GRUP ȘCOLAR INDUSTRIAL AUTO BRAȘOV. Astfel s-a creat o instituție care să răspundă nevoilor de calificare în toate domeniile de transport, având în vedere necesarul de servicii în domeniu și existența unei infrastructuri bine dezvoltate și păstrate și a unei tradiții puternice de multe decenii.

COLEGIUL TEHNIC FEROVIAR BRAȘOV funcționează din anul 1920 sub denumirea Școală de ucenici de pe lânga atelierele Principale CFR Brașov.

În ceea ce privește școală feroviară brașoveană, putem preciza că în anul 1921, la un an de la înfiintarea Regionalei C.F. Brașov, se înfiinta prima școală de ucenici de pe lânga Depoul C.F.R.Brașov, la inițiativa directorului de atunci al Regionalei, ing. Dumitru Frâncu.

COLEGIUL TEHNIC FEROVIAR BRAȘOV  – Școală de ucenici de pe lânga atelierele Principale CFR Brașov.

Prima școală de ucenici realizată că urmare a cererii tot mai mari de meseriași la calea ferată, a avut un destin obișnuit, deloc spectaculos. Primul an școlar și-a început cursurile în 1921, având doar o clasa cu un număr de 28 de elevi. În acel an directorul “scoalei” era Ing. Dr. L. Athanasiu, iar corpul didactic cu funcția de baza la această școală era format din  7 profesori, un secretar și un instructor muncitor.

Începutul școlii de ucenici a fost modest în ceea ce privește dotarea materială, s-a desfășurat însa o intensă activitate de procurare și dotare a școlii cu material didactic intuitiv, laboratoare etc. În acest sens, un real și consistent sprijin l-a constituit Regională CF Brașov, direct interesată de bună pregătire a elevilor și Ministerul Transporturilor.

Treptat, liceul se profilează pe numeroase clase, numărul catedrelor crescând sensibil. După o îndelungata activitate a școlii profesionale, în anul 1972  s-au deschis porțile primei școli feroviare brașovene de un grad superior: Liceul mecanic nr. 4 și, ulterior Liceul industrial nr.3. Numărul elevilor a crescut, a fost construit un nou corp de clădire.

În anul 1973 liceul își schimbă denumirea în « Grup Școlar Industrial de Transporturi C.F. ».

În anul  1993, s-au realizat, alături de liceul industrial, clase de matematică-fizică. În anul 1995 școală este desemnată școală-pilot pentru familia ocupațională “Transporturi”, în cadrul Programului European Phare-VET RO 9405, iar în anul 2006 devine “Colegiul Tehnic Feroviar”.

COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI BRAŞOV – calificare în toate domeniile de transport

Printre specializările din actuală oferta educațională a colegiului se află și cea de electromecanic material rulant. În cadrul acestei specializări elevul va învață: Întreţinerea şi repararea instalaţiilor şi subansamblurilor vehiculelor din parcul de material rulant de cale ferată; Asigurarea mentenanţei vehiculelor de material rulant; Reglarea aparatelor din instalaţia de automatizare.

CTT BRAŞOV - calificare în toate domeniile de transport
CTT BRAŞOV - calificare în toate domeniile de transport
CTT BRAŞOV - calificare în toate domeniile de transport

Date complete de contact găsiți în Catalog Feroviar la pagina Colegiul Tehnic de Transporturi (CTT) Brașov.


Soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar

Catalog Feroviar

În România sunt peste 1000 de companii care au diverse certificări, agremente tehnice sau atestate de furnizori feroviari sau sunt licențiate pentru a face transport feroviar. Pe lângă acestea, alte aproximativ 3-4000 de companii, instituții, organizații, produc și/sau prestează servicii, influențează politic, legislativ, administrativ și/sau executiv domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

La începutul lunii aprilie, Catalog Feroviar a inaugurat pe site-ul Club Feroviar rubrica “Industria feroviară românească”. La această categorie orice tip de entitate juridică care activează în domeniul feroviar își poate prezenta produsele sau serviciile într-un articol de promovare publicat gratuit.

Mai multe detalii despre cum puteți beneficia de această ofertă puteți afla din acest articol sau puteți să ne contactați la office@catalogferoviar.ro sau tel: 021 22 44 385.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share