Site logo
24 octombrie 2022

La începutul verii, Club Feroviar dezvăluia o concediere abuzivă la CFR SA, instrumentată de directorul general al companiei, Ion Simu-Alexandru, și de prim-adjunctul său, Petru Ceșa. Cei doi se porniseră atunci într-o adevărată vânătoare de vrăjitoare. Între timp, persoana concediată ilegal a dat în judecată compania de infrastructură, însă instanța de judecată a garat dosarul pe linie abătută. Ca să nu spunem linie moartă.

De profesie economist și cu o vechime totală de 17 ani în această specialitate, Ruxandra Călina a fost angajată a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în funcția de șef Serviciu personal-salarizare, până la data de 2 iunie 2022, când a fost concediată abuziv. În toți anii pe care i-a lucrat la gestionarul de infrastructură feroviară, unde a ocupat, succesiv, posturile de economist, șef proiect, director, consilier și șef serviciu, nu a avut nicio abatere disciplinară.

Degeaba, Simu și Ceșa i-au inventat una. Totul a pornit de la aversiunea celor doi față de site-ul Club Feroviar, care le-a demascat succesiv manevrele ilegale pe care le-au făcut la conducerea CNCF CFR SA. Și la mijloc a picat Ruxandra Călina, așa cum a dezvăluit Club Feroviar la începutul lunii iunie.

Concediere abuzivă la CFR SA. Tribunalul București suspendă judecata cauzei

Evident, persoana concediată abuziv a dat în judecată CNCF CFR SA, cu scopul de a obține revocarea măsurii prin care i-a fost desfăcut contractul colectiv de muncă.

Numai că la termenul de luni, 24 octombrie, Tribunalul București, Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Completul C37 a dat o decizie surprinzătoare, așa cum figurează ea pe portalul instanțelor de judecată din România: ”În baza art. 413 alin. 1 pct. 2 C.p.civ, suspendă judecata cauzei până la soluţionarea definitivă a cauzei ce formează obiectul dosarului penal nr. 51/P/2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara. Cu recurs în mod separat, pe durata suspendării, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Pronunţată astăzi, 24.10.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Dosarul de la DNA Timișoara: cum a ocupat Simu patru funcții în cinci zile

Dosarul penal invocat de magistrații de la Tribunalul București în decizia pronunțată azi (51/P/2022) nu este încă pe rolul instanțelor de judecată, fiind încă în faza de audieri.

În dosarul menționat, procurorii anticorupție de la Timișoara cercetează aspectele penale ale concedierii Ruxandrei Călina de către cei sus-menționați. De asemenea, în același dosar este cercetat aspectul penal al situației în care actualul director general al CNCF CFR SA, Ion Simu-Alexandru, a fost numit în patru funcții la stat în cinci zile. Situația incredibilă a fost dezvăluită de Club Feroviar în luna aprilie a acestui an.

Ion Simu-Alexandru, care fusese pus la conducerea CNCF CFR SA pe 17 decembrie 2021 de Sorin Grindeanu, pentru un mandat interimar de patru luni, a ”uitat” premeditat să-și prelungească mandatul cu încă două luni. În consecință, el a revenit în funcția de consilier la SRCF Timișoara, post pe care îl ocupase până pe 17 decembrie 2021. O zi mai târziu, a intervenit directorul general adjunct tehnic al gestionarului infrastructurii feroviare, Petru Ceșa, care a semnat decizia de numire a lui Ion Simu-Alexandru în funcția de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara, începând cu data de 19 aprilie 2022.

Rezumând: sâmbătă era director general al CFR SA, duminică și luni – consilier la regionala Timișoara, marți – director la acceași regională și miercuri – din nou director general la nivel central.

Dosarul penal e deocamdată in rem. Cel privind concedierea, amânat sine die

Numai că dosarul este deocamdată in rem, adică sunt cercetate faptele, nu persoane anume, cum ar fi Ion Simu-Alexandru și Petru Ceșa.

Până la stabilirea unor inculpați cu nume și prenume ar mai putea curge multă apă pe râul Bega. Așa că, pentru o perioadă de timp nu prea scurtă dosarul concedierii abuzive a Ruxandrei Călina este pus în așteptare. Ea rămâne concediată de la CNCF CFR SA, iar Ion Simu-Alexandru și Petru Ceșa sunt în continuare bine-mersi directori în cadrul companiei gestionare a infrastructurii feroviare din România.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share