Site logo
10 martie 2023

Consiliul de Administrație al societății de transport subteran din Capitală a făcut joi primul pas pentru selectarea noului director general al Metrorex.

CA al Metrorex s-a întrunit joi în noua sa formulă și a adoptat, în unanimitate, trei hotărâri decisive pentru viitorul companiei din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Prima hotărâre adoptată este cea privind aprobarea Planului de administrare al Metrorex SA (componenta de administrare) februarie 2023-februarie 2027.

Lansarea procedurii privind selectarea noului director general al Metrorex

Punctul 2 de pe ordinea de zi a ședinței CA a vizat ”Demararea procedurii de selecție a directorului general și a directorului financiar, în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare”.

În prezent, conducerea Metrorex este asigurată de directorul general interimar Mariana Miclăuș. Ea dost numită în această funcție din ianuarie 2022, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Anterior, Mariana Miclăuș a mai condus societatea în perioada noiembrie 2019 – iulie 2020.

Raportul și programul de control intern managerial, aprobate

În fine, a trei hotărâre adoptată de Consiliul de Administrație vizează o ”Notă de prezentare a Raportului privind stadiul implementării sistemului de control intern managerial în cadrul Metrorex SA la data de 31.12.2022 și a Programului de dezvoltare privind sistemul de control intern managerial al Metrorex SA pe anul 2023”.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Metrorex, singura societate feroviară de stat care a încheiat anul 2022 pe profit

La începutul lunii trecute, Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea de transport subteran din Capitală a stabilit membrii noului Consiliu de Administrație al Metrorex, așa cum a anunțat atunci Club Feroviar. Membrii CA sunt următorii: Mariana Petre, Iosif Szentes, Mihai Barbu, Gabriel Popa și Traian Preoteasa.

Ulterior, președinte al CA a fost desemnat Mihai Barbu. El ocupă din anul 2020 funcția de director general al SC Telecomunicații CFR SA și a fost și președintele fostului Consiliu de Administrație al Metrorex. În vârstă de 49 de ani, el a absolvit Universitatea ”Gaudeamus” din Constanța, Facultatea de Marketing, iar apoi a făcut un Master în cadrul S.N.S.P.A București.

În cariera sa, a lucrat în special în domeniul telecomunicațiilor, atât la stat, cât și la privat, după cum reiese din CV-ul său. De asemenea, el a fost și consilier la Senatul României, dar și consilier la cabinetul unui secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În perioada 2012-2013, Mihai Barbu a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, iar anterior, în 2004-2006, consilier județean, tot în Ilfov.

Trebuie menționat faptul că Metrorex este singura companie feroviară din subordinea Ministerului Transporturilor care a încheiat anul 2022 pe profit (plus 1,8 milioane lei, în pofida faptului că bugetul aprobat inițial stabilea o pierdere brută la nivelul de 418 milioane lei).

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share