Site logo
1 aprilie 2020
contract Petrom-Conpetcontract Petrom-Conpet

Un contract Petrom-Conpet Ploiești în valoare de 588 milioane de lei a fost semnat pentru transportul țițeiului prin conducte și pe calea ferată.

contract Petrom-Conpet

Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE), companie controlată de statul român prin Ministerul Energiei, a încheiat un contract de 588 milioane de lei cu Petrom (SNP) pentru prestarea serviciilor de transport al ţiţeiului din ţară şi import, gazolină şi condensat de la punctele de primire la punctele de predare până la 31 decembrie 2021, se arată într-un raport publicat marţi la bursă.

Acesta este unul dintre cele mai mari contracte încheiate de compania de stat, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar. Contractul este valabil începând de astăzi, 1 aprilie 2020. Practic Conpet Ploieşti va transporta, fie pe cale ferată, fie prin conducte, ţiţeiului produs de Petrom în punctele stabilite de cele două companii.

Contract Petrom-Conpet. Cifră de afaceri în creștere pentru societatea prahoveană

Transportatorul național de țiței prin conducte Conpet a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 407,82 milioane de lei, în creștere cu 5,89% față de cea de 385,14 milioane lei din 2018.

Conpet Ploiești a transportat în 2019 cantități totale de carburanți cu 3,94% mai mari decât în exercițiul financiar precedent, de 7,12 milioane tone, de la 6,85 milioane tone. Dacă pe sistemul de transport din țară cantitatea s-a menținut relativ constantă undeva sub 3,50 milioane tone, în schimb pe subsistemul de import creșterea a fost de 8,33%, la 3,64 milioane tone, de la 3,36 milioane tone. La fel, dacă transporturile de țiței au fost foarte apropiate de valorile din 2018, în schimb la gazolină, creșterea a fost de 7,38%.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share