Site logo
19 mai 2020
delapidare la CFR Marfă măști de protecție pentru angajații CFR Marfă Firmele afectate de criza coronavirus amnistia fiscală restructurare la CFR Marfă Bugetul CFR Marfă pe 2019

Un caz de delapidare la CFR Marfă, în valoare de 600.000 de lei, este anchetat de polițiști, după ce conducerea societății a depus plângere. În cursul zilei de marți, șeful Departamentului Control Financiar de Gestiune se va prezenta la secția de poliție pentru a-și asuma raportul de control.

Adrian Bărbulescu

delapidare la CFR Marfă Vagon CFR Marfa

Fostul manager de serviciu suport, fostă șefă a Serviciului Documentație, Achiziții, Licitații, Valorificare Resurse a CFR Marfă Violeta Ionescu, nimeni alta decât fiica controversatului ex-lider sindical Dumitru Săndel, cercetat și reținut șapte luni de zile de DNA pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență, este acuzată că a delapidat 600.000 de lei. Adică peste 120.000 de euro.

Frauda cu banii statului român ar fi fost comisă prin mai multe operațiuni ilegale. ”Printre altele, este vorba de două loturi de bonuri de consum motorină, primul de 2.805 și al doilea de 1.881 de bucăți, și de mai multe telefoane mobile luate de la Vodafone care nu apar în contabilitatea societății”, a declarat pentru Club Feroviar Iulică Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, care a participat la ședința de luni a Consiliului de Administrație al CFR Marfă.

Delapidare la CFR Marfă. Traian Preoteasa: ”Oamenii legii să cerceteze”

Informația a fost confirmată de directorul general al CFR Marfă, Traian Preoteasa. ”Noi ne-am făcut treaba, șeful CFG a trimis raportul la Poliție și azi se duce să confirme autenticitatea lui. De acum înainte, este treaba oamenilor legii să investigheze aceste aspecte. Eu în momentul de față nu pot să spun dacă este vinovată sau nu, asta va decide ancheta”, a declarat el pentru Club Feroviar.

”De cinci ani de zile, la direcția respectivă nu se mai făcuse niciun control intern. În schimb, pe mine, ca lider de sindicat, mă controlează în fiecare an”, a mai spus președintele FML, Iulică Măntescu.

Mandatul lui Traian Preoteasa, prelungit cu patru luni

Tot în ședința de luni a Consiliului de Administrație al CFR Marfă s-a luat decizia prelulgirii cu încă patru luni de zile a mandatului lui Traian Preoteasa de director general al societății.

De asemenea, Mirela Cebanu-Ștefănescu a fost reconfirmată în funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Ea fusese desemnată în această poziție de Adunarea Generală a Acționarilor din data de 11 octombrie 2019.

Minus de 17% în primele trei luni ale anului

În cadrul ședinței CA, a fost analizată și situația financiară a CFR Marfă în primele trei luni ale anului în curs și a rezultat o contracție a rezultatelor cu 17%.

”Acest minus îl putem regla. Anul trecut în luna mai s-a făcut reevaluarea activelor, în urma căreia a rezultat o valoare de 1,1 miliarde de euro. Trebuia făcută reevaluarea, pentru că altfel datoriile ar fi ajuns mai mari decât capitalul social și societatea ar fi intrat automat în faliment. Numai că după reevaluare au crescut și amortismentele”, a declarat Traian Preoteasa.

El a adăugat că, cel mai târziu la finele lunii în curs, va transmite Comisiei Europene poziția ANAF de aderare la concordatul preventiv al societății. CITR, parte a Impetum Group, împreună cu societatea, au transmis pe 21 februarie 2020 la Tribunalul București planul de concordat al CFR Marfă, organizație care urmează să fie restructurată prin procedura de concordat preventiv.

Planul de redresare a societății de stat se bazează pe doi mari piloni: eficientizarea operațională, astfel încât compania să genereze profit operațional din cel de-al doilea an al derulării procedurii de concordat preventiv, și obținerea de venituri prin valorificarea activelor neproductive ale companiei, cu scopul capitalizării sale și al achitării datoriilor istorice.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share