Site logo
16 decembrie 2022

Dispensarul medical CF Oravița, aflat în subordinea Spitalului Clinic de Căi Ferate Timișoara,  este propus pentru a  fi scos la închiriere de Ministerul Transporturilor, pentru o sumă ridicolă.

Informația apare în proiectul de Hotărâre de Guvern privind modificarea descrierii tehnice și actualizarea valorilor de inventar ale imobilelor cu nr. MF 25828 și MF 25829, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara, unitate ce funcționează în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum şi pentru închirierea acestor imobile, postat vineri pe site-ul ministerului, în dezbatere publică.

CITEȘTE și Spitalul CFR Ploiești a fost refuzat de consilierii locali din municipiu

Potrivit proiectului, Spitalul CF Timișoara este mandatat să încheie contracte de închiriere cu orice persoană fizică sau juridică, română sau străină, care va participa la procedura de licitație publică privind atribuirea contractului de închiriere pentru bunurile imobile teren+dispensar medical Oravița. ”Se vor realiza venituri suplimentare din chirie, pentru întreținerea celorlalte imobile aflate în administrarea sa și pentru dezvoltare. De asemenea, cei care le vor închiria le vor renova și întreține”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Unitatea sanitară, în calitate de administrator pentru imobilele definite, va organiza procedura de licitație publică pentru închiriere, iar caietul de sarcini va fi asumat de către Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara. Procedura de închiriere se va realiza prin licitație publică, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, iar durata contractului va fi de 20 (douăzeci) de ani cu posibilitate de prelungire, prin act aditional.

Dispensarul medical CF Oravița, scos la închiriere pentru doar 170 de euro pe lună

În contractul de închiriere vor fi prevăzute clauze privind  amenajarea , utilizarea, conservarea și restituirea bunurilor imobile închiriate, clauze de natură să asigure exploatarea potrivit  specificului, precum și clauze privind rezilierea de drept. Prin activitatea de închiriere, venitul  va fi împărțit conform prevederilor legale, o cotă de 50% va reveni unității sanitare care are calitatea de administrator, restul de 50% din chirie urmând a fi virată la bugetul de stat.

Unitatea sanitară comunică faptul că prețul minimal al chiriei /lună pentru închirierea bunurilor  prevăzute în anexa nr. 2 este de 170 euro/lună, echivalent în lei la cursul BNR din ziua licitației, conform Raportului de evaluare, întocmit de către Potoceanu Constantin Claudiu-evaluator, din data de 15.09.2022. Închirierea acestor active (280 mp de teren și o clădire cu o suprafață toatlă de 228 mp) a mai fost încercată în ultimii ani, fără succes însă.

Sumele cuvenite unității vor fi utilizate pentru întreținerea, repararea și modernizarea celorlalte imobile aflate în administrarea spitalului, sau pentru achiziția unor dispozitive medicale. ”Închirierea imobilelor identificate în anexa nr. 2 la prezentul act normativ se va realiza fără afectarea circuitelor medicale, deoarece în aceste imobile nu se mai desfășoră activitate medicală din anul 2000”, se mai arată în proiect.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share