Site logo
22 martie 2020
Trenul de noapte București-BudapestaTrenul de noapte București-Budapesta

Club Feroviar vă prezintă cum arată declarația pe propria răspundere și adeverința semnată de angajator pe baza cărora puteți călători cu trenurile de noapte sau cu metroul ori tramvaiul după ora 22,00.

declarația pe propria răspundere
declarația pe propria răspundere

Cei care se deplasează între orele 22,00 şi 6,00 vor fi obligați să completeze, începând de luni seară, în conformitate cu Ordonanţa Militară numărul 2 emisă de MAI, o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării, iar în cazurile speciale, şi traseul acesteia.

În cazul celor care merg la serviciu, este necesară o adeverinţă permanentă din partea angajatorului, care să ateste că prezenţa la locul de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Declarația pe propria răspundere este prevăzută în Ordonanța Militară 2

Potrivit Ordonanţei Militare 2, anunţată sâmbătă seară de ministrul de Interne, Marcel Vela, în intervalul orar 22,00 – 06,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistenţă pentru persoane în vârstă sau pentru însoţirea copiilor, desfăşurarea de activităţi fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, şi numai după semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere în care să se precizeze motivul.

În cazurile în care deplasarea este făcută pentru rezolvarea unei situaţii urgente, trebuie precizat şi traseul.

Adeverința eliberată de angajator, necesară pentru deplasările în interes de serviciu

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Adeverinţa atestă că deplasarea persoanei între domiciliu şi locul său de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

CITEȘTE și Ordonanța Militară 2 face primele ”victime”: trenurile de noapte. La cușetă, doar cu adeverință

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share