Site logo
11 iunie 2024

Modernizarea gărilor Roșiori Nord, Caracal și Filiași, lansată la începutul lunii aprilie de SRCF Craiova, a înregistrat două eșecuri și un succes parțial.

Mai exact, două licitații au fost anulate, iar la a treia a fost depusă o singură ofertă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat pe 8 aprilie că SRCF Craiova a lansat licitațiile pentru modernizarea gărilor Roșiori Nord, Caracal și Filiași, investiție în valoare totală estimată de 47.526.140,73 lei, echivalentul a aproximativ 9,5 milioane de euro, așa cum am scris la vremea respectivă.

Licitațiile publice lansate de Sucursala Regională CF Craiova (SRCF Craiova) vizează elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a celor trei stații de cale ferată, valoarea estimată pentru fiecare stație CF fiind următoarea:

Stația Roșiori Nord

Valoare estimată: 19.155.172,32 lei fără TVA

Stația Caracal

Valoare estimată: 6.862.260,22 lei, fără TVA

Stația Filiași

Valoare estimată: 21.508.708,19 lei, fără TVA.Două licitații anulate și o ofertă la a treia

Toate licitațiile au avut ca termen limită pentru depunerea ofertelor data de 10 iunie 2024, ora 15,00. Procedurile pentru stațiile Roșiori Nord și Caracal au fost anulate, ”deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”.

În schimb, potrivit anunțului din SEAP, la licitația pentru modernizarea stației CF Filiași a fost depusă o singură ofertă, din partea Asocierii CMA Construct Development (lider), GDO MOV Impex SRL, GLB Transark.

Modernizarea gărilor, cu fonduri europene

Sursa de finanțare pentru modernizarea celor trei stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat.

Durata pentru elaborarea proiectului tehnic, pentru toate cele trei obiective va fi de nouă luni, iar execuția lucrărilor va dura 20 de luni pentru stația Roșiori Nord, 11 luni pentru stația Caracal și 26 de luni pentru stația Filiași.

Modernizarea stațiilor CF Roșiori Nord, Caracal și Filiași include următoarele lucrări:

– reabilitarea clădirilor de călători Roșiori Nord și Caracal, construcție nouă de călători în stația Filiași;

– săli de așteptare, spații comeriale, grupuri sanitare pe categorii de gen și pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv spațiu pentru Mama și Copilul;

– montare de panouri fotovoltaice în stațiile Roșiori Nord și Filiași, iar în stația Caracal panouri fonoabsorbante;

– reamenajarea zonelor adiacente și a platformelor stațiilor;

– modernizarea peroanelor și a copertinelor;

– prelungirea/supraînălțarea peroanelor și amenajare rampe de acces;

– modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulației;

– sistem modern de informare a călătorilor;

– sistem de supraveghere video;

– amenajare zone de parcare auto/biciclete.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share