Site logo
19 martie 2020
mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvaimai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvai

Ceea ce primarul general Gabriela Firea anunța miercuri ca intenție, joi a devenit oficial: începând de luni vor fi mai puține tramvaie STB în circulație.

mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvai

Liniile de transport în comun din București vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 25%, începând de luni, 23 martie 2020. Astfel, nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, chiar dacă numărul vehiculelor va fi mai mic, a anunțat Societatea de Transport București, printr-un comunicat de presă dat publicității joi.

STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea. Noul program, cu orarul de trecere prin stații, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoSTB.

Mai puține tramvaie STB, dar bine dezinfectate

Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.

STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități. În această perioadă, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport. Detalii se găsesc pe site-ul www.stbsa.ro.

Pe de altă parte, STB SA amintește că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior. De aceea, recomandă următoarele metode de contact:

– pentru informații generale sau sesizări referitoare la programul de circulație: telefon +40219391

– pentru informații și sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;

– pentru informații și sesizări referitoare la corpul de control: telefon +40214503952;

– pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiții și adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share