Slide


PARTENERI:

EXCLUSIV CFR Marfă nu are mecanici pentru contractul cu Primăria Iași. Ce spun Măntescu și Frăsinoi

By

După valul de concedieri din vară, CFR Marfă nu are mecanici de locomotivă pentru a onora contractele, chiar dacă le câștigă la licitație. Directorul general al operatorului feroviar de stat de transport de marfă spune că va angaja alții atunci când va fi sigur că a câștigat un contract, însă sindicaliștii îl contrazic.

La începutul verii, CFR Marfă a concediat 1.400 de angajați, în cadrul unui plan de restructurare a societății girat de directorul general Mihai Frăsinoi. Acesta a fost numit în funcție la finele lunii februarie de către fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă (USR). La momentul disponibilizărilor, Club Feroviar a semnalat modul în care s-au făcut listele, pe acestea fiind puse inclusiv persoane cu dizabilități sau bolnavi de cancer.

Iulică Măntescu: ”CFR Marfă nu are mecanici pentru contractlele pe care vrea să le câștige”

CFR Marfă nu are mecanici facilitățile de călătorie pe calea ferată incendii la locomotivele CFR Călători a fost concediat Iulică Măntescu Iulică Măntescu a fost concediat Federaţia Mecanicilor de Locomotivă cumulul pensie-salariu acțiuni de protest la CFR negocierea CCM la CFR MarfăAcestea au fost consecințele sociale, iar acum încep să apară cele economice. Informația a fost furnizată în exclusivitate pentru Club Feroviar de președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulică Măntescu.

”Societatea nu mai are mecanici pentru a onora contractele pentru care a participat la licitații. Aș aminti în acest sens contractul pentru transport de cărbune la CET Iași și pe cel de transport alumină calcinată de la combinatul Alum Tulcea către Alro Slatina. Se tot roagă (conducerea societății – n.red.) de salariații disponibilizați să se întoarcă, însă între timp aceștia s-au angajat la operatori privați. Nu poți să-i dai mai mult ca privatul. Plus că nimeni nu se întoarce la CFR Marfă pentru câteva luni sau un an”, a spus liderul sindical.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Mihai Frăsinoi: ”Voi angaja personal pentru aceste contracte, dacă le voi câștiga”

CFR Marfă nu are mecaniciContactat de Club Feroviar, directorul general al CFR Marfă, Mihai Frăsinoi, a confirmat informația, însă a precizat că va angaja alți mecanici dacă va câștiga contractele menționate.

”Nu pot să stau cu mecanicii și să aștept să văd dacă am contracte sau nu. Gândiți-vă la orice societate feroviară, nu doar la CFR Marfă. Dacă, de exemplu, eu am 100 de mecanici și am nevoie pentru activitatea curentă de 80 eu nu stau să aștept în ideea că voi câștiga un contract peste o lună-două și să stau cu ăia 20 să mă uit la ei. Dacă eu nu am deja personal sau nu-l pot redistribui din alte zone, când voi câștiga licitațiile, voi angaja personal pentru aceste contracte”, a spus directorul. Întrebat dacă va găsi mecanici să angajeze, Mihai Frăsinoi a recunoscut că pe piață este o criză acută de forță de muncă în domeniu, însă a precizat că are un as în mânecă: ”Se găsesc greu dar întotdeauna am găsit atunci când am avut nevoie. CFR Marfă și CFR Călători au un mare avantaj față de operatorii privați, poate singurul avantaj. La noi mecanicii beneficiază de grupă de muncă specială. Au niște condiții de ieșire la pensie, grupa specială îi mărește vechimea cu 50% în plus față de perioada lucrată”.

CFR Marfă și GFR, în competiție pentru contractul de transport cărbune scos la licitație de Primăria Iași

Pe 21 septembrie 2021, Municipiul Iași a lansat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce are ca obiect ” Servicii de transport navetizat cărbune energetic”, cu o valoare totală estimată de 15.126.050,42, echivalentul a peste trei milioane de euro.

Contractul ce va fi încheiat vizează livrarea combustibilului din Portul Constanța până la Centrala de Termoficare din comuna Holboca, de lângă Iași. La licitația desfășurată de municipalitate au depus oferte compania Grup Feroviar Român (GFR) și Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă”. Ofertele vor fi analizate până pe 24 ianuarie 2022, dată la care ar trebui anunțat și câștigătorul acestei proceduri desfășurate de Primăria Municipiului Iași.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share