Slide


PARTENERI:

EXCLUSIV Nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru secții neinteroperabile. Procedura se reia

By
Licitația pentru secții neinteroperabile licitații feroviare secții feroviare neinteroperabile licitații feroviare

Licitația pentru secții neinteroperabile, pe care Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să le închirieze, se reia din nou, după ce la termenul de luni, 25 mai, nu s-a prezentat nimeni. Prima licitație a avut loc în luna februarie.

Adrian Bărbulescu

Licitația pentru secții neinteroperabile licitații feroviare secții feroviare neinteroperabile licitații feroviare

Licitația a fost reprogramată de Bursa Română de Mărfuri pentru data de 18 iunie, a aflat Club Feroviar din surse din cadrul CFR SA. La precedenta licitație pentru închirierea de secții neinteroperabile a fost adjudecată una singură, Palas-Năvodari, de Grup Feroviar Român.

Pentru celelalte 68 de secții neinteroperabile, licitația a fost reprogramată pentru data de 25 mai, dar nu s-a prezentat niciun doritor. Potrivit Bursei Române de Mărfuri, este vorba de o ”licitație deschisă, cu calificare și admitere din punct de vedere tehnic, urmată de strigare liberă, pentru închiriere”.

Licitația pentru secții neinteroperabile, o poveste fără sfârșit

Obiectul licitației îl constituie ”Secții de circulație neinteroperabile individual sau grupate în scopul realizării activităților de gestionare a infrastructurii feroviare neinteroperabile și asigurării serviciilor de transport public de călători și/sau marfă”, potrivit BRM. Este vorba de  68 de linii neinteroperabile – cinci secții pe raza Regionalei București, 11 la Craiova, 16 la Timișoara, nouă la Cluj, șapte la Brașov, nouă la Iași, cinci la Galați și patru la Constanța.

Acest pachet a mai fost scos la mezat pe 25 februarie, însă procedura a fost anulată. Acum, licitația se reia în aceleași condiții și la aceleași prețuri. Durata contractului de închiriere este de patru ani, iar doritorii trebuie să fie persoane juridice române și să aibă calitatea de operatori de transport feroviari licențiați.

Lista completă a secțiilor neinteroperabile scoase la licitație, în vederea închirierii, de către CFR SA, poate fi consultată AICI.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share