Slide


PARTENERI:

Feroviari fără lefuri. Restanțele salariale la CFM nu se vor mai plăti până la finele anului

By

Restanțele salariale la CFM nu se vor mai plăti până la finele anului, așa cum promisese conducerea Căilor Ferate din Moldova.

Şeful CFM, Oleg Tofilat, a declarat pentru Publika TV, preluată de portalul Stiri.md, că întreprinderea nu are bani pentru a achita toate datoriile faţă de angajaţii săi. De cealaltă parte, sindicaliştii feroviari susţin că muncitorii au ajuns la limita răbdării şi că ar putea urma demisii în lanţ.

Majoritatea feroviarilor nu și-au ridicat lefurile pentru patru luni de zile. Totuși, conducerea CFM promite că până la sfârșitul anului va achita restanțele pentru cel puțin o lună.

Astfel, datoria întreprinderii față de angajați se va diminua de la 60 la 40 de milioane de lei moldovenești (14,7, respectiv 9,8 milioane de lei românești).

Oleg Tofilat promitea că în decembrie se vor lichida restanțele salariale la CFM

În septembrie, directorul CFM promitea că întreprinderea va achita toate restanţele salariale până în decembrie. Acum însă, el susține că lefurile vor fi achitate pe parcursul anului viitor.

„Până la sfârșit de an, noi cu certitudine știm că toate restanțele pe luna februarie, vor fi acoperite. Eu cred că avem toate șansele în primăvară să ieșim fără datorii pe salarii”, a declarat Oleg Tofilat, directorul general al CFM.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Sindicaliștii avertizează că urmează demisii în lanț

Potrivit președintelui Federației Sindicale a Feroviarilor, Ion Zaporojan, în prezent, o parte dintre angajații CFM sunt pe cale să demisioneze.

„Mă scuzați, cât asta se poate. Și într-adevăr o să se mai ducă iarăși sute de oameni. Pentru că se duc cei mai buni specialiști. Și rămân acei pensionari, care deja nu au unde să se ducă”, a spus Ion Zaporojan, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor.

Calea Ferată din Moldova are peste 6.000 de angajați.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share