Slide Slide


PARTENERI:

FOTO Dominic Fritz a închiriat o gară pentru transportul de cărbune pentru CET Timișoara

By

O gară pentru transportul de cărbune pentru CET Timișoara a fost închiriată de Primăria din vestul țării, condusă de Dominic Fritz (USR).

cărbune pentru CET Timișoara

, și așa a fost. Se întâmplă la Timișoara. Primul tren cu cărbune încărcat în gara pe care Primăria Timișoara a închiriat-o în Motru a ajuns. O poveste despre cum să economisești milioane de lei, în ciuda presiunilor venite dinspre care își cereau taxele de șmecheri. Fostele administrații ale Timișoarei plăteau milioane de lei unor intermediari de pe piața cărbunelui”, se arată într-o postare de sâmbătă seara pe pe pagina de Facebook a USR.1.080 de lei, costul închirierii gării pentru transportul de cărbune pentru CET Timișoara

Potrivit sursei citate, închirierea gării a costat doar 1.080 de lei, iar astfel s-au salvat milioane. Nu este clar ce gară a închiriat primăria, cel mai probabil fiind vorba de o rampă de încărcare a cărbunelui în vagoane.

„Orașul nostru poate avea un sistem modern de termoficare doar prin persistență, bună guvernare și investiții”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Cei de la USR spun că primele rezultate există deja: primul tren a sosit din Motru și există contracte pentru tot necesarul din iarnă; Colterm intră în iarnă cu stocuri record de cărbune; 26 de kilometri de conducte de termoficare înlocuite; Colterm are morile pentru cazanele CET Sud reparate; Există stocuri de 22.800 MWh de gaz; Primăria a depus pe PNRR un proiect pentru cogenerare în valoare de 230 de milioane de lei; Colterm va arde în premieră biomasă ca înlocuitor pentru cărbune.

Așa cum se poate vedea din imaginile alăturate, transportul de cărbune a fost făcut de Grup Feroviar Român.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share