Slide


PARTENERI:

FOTO. Ministrul Economiei a vizitat Electroputere VFU

By
Ministrul Economiei a vizitat Electroputere VFU.


Electroputere VFU Paşcani, județul iași, a fost vizitată joi de către o delegație oficială care l-a inclus pe ministrul Economiei, Florin Spătaru.
„(Electroputere VFU – n.red.) este nu doar o fabrică, ci o istorie de peste 150 de ani în domeniul materialului rulant. După ce compania a ajuns în proprietate privată şi au fost făcute mai multe investitii în tehnologie, know-how și resurse umane, a început şi construcția de vehicule feroviare la Paşcani”, a scris ministrul după vizită într-o postare pe pagina sa de socializare.
El a menționat că Electroputere VFU are un palmares de 68 de automotoare, 276 de vagoane de călători, 455 de vagoane de marfă şi 16 tramvaie „proiecte de reconstrucție și modernizare vehicule, din ultimii ani”.

Ministrul Economiei a vizitat Electroputere VFU

„Principalul client, implicit beneficiar, al acestui tip de industrie ar trebui să fie, în primul rând, statul român. Cu toate acestea, puține produse de la Electroputere VFU Paşcani sunt comandate de autoritățile din România”, a spus ministrul.
„Susțin investițiile cu capital românesc şi consider că ar trebui să punem pe primul loc produsul românesc, mai ales când vorbim despre achiziții publice mari precum flote feroviare sau de transport public local”.
Trebuie precizat că la actualele licitații de material rulant organizate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară nu se regăsește pe lista participanților nicio firmă românească, deși pe aceasta apar companii poloneze, pe lângă cele europene.
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share