Site logo
13 martie 2023

Tren încărcat cu autoturisme deraiat. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că luni dimineața, în jurul orei 04.00, la intrare în stația Roșiori Nord, două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat și unul s-a răsturnat. Trenul era încărcat cu autoturisme și avea ca stație de destinație Portul Constanța. Un alt tren, de călători, a frânat brusc pentru a evita impactul cu marfarul, iar 13 persoane au fost rănite, dintre care trei au fost duse la spital.

UPDATE. CFR Călători a dat următorul comunicat: ”În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, ciculația trenurilor se desfășoară cu dificultate. Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri. Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord. Până la restabilierea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia”.
Tren încărcat cu autoturisme deraiat


Tren încărcat cu autoturisme deraiat

În prezent, traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație, măsură care va fi menținută până la repunerea pe șină a vagoanelor de marfă deraiate.

Potrivit altor surse, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-ar fi lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Tren încărcat cu autoturisme, deraiat

Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord.

Până la restabilierea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia.

Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr-o comisie de specialiști, va ancheta acest incident.

Accidentul a fost relatat în premieră de către publicația locală ImpactNews24 care a informat că ar fi 30 de răniți, ceea ce nu s-a confirmat. Publicația a filmat la fața locului un număr mare de ambulanțe sosite pentru a da ajutor, însă cel mai probabil informațiile furnizate prin Serviciul 112 au fost false. (foto cu rol ilustrativ)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share