Slide


PARTENERI:

FOTO. Wiebe aproape ar fi terminat lucrările în portul Constanța. Lucrările, primite pe sub mână

By
Stadiul fizic al lucrărilor în portul Constanța ar fi de 92%, cu o lună înainte de expirarea termenului contractual, pretinde firma Wiebe. Lucrările în portul Constanța, aproape terminate.

Lucrările în portul Constanța, aproape terminate

Potrivit unei postări de vineri a companiei germane ar fi fost montate:
– 𝟑𝟒 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐢, tip S49E1-190-1:9, introduse în cale, reprezentând 𝟗𝟕% din cantitatea contractată;
– 𝟑𝟎 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐂𝐅 𝐜𝐮 𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫ă 𝐧𝐨𝐮ă, reprezentând 𝟖𝟒% din cantitatea contractată;
– 𝟖 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐦𝐧 𝐧𝐨𝐢, reprezentând 𝟖𝟎% din cantitatea contractată;
„Depunem toate eforturile necesare astfel încât lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil”, spun oficialii firmei.
Loturile 2 și 3 au fost adjudecate anul trecut de către asocierea Wiebe România-Swietelsky Construcții Feroviare.

Swietelsky, șpagă pentru membri ai Guvernului

După cum a informat aici Club Feroviar anul trecut, Justiția a decis că austriecii de la Swietelsky au dat șpagă unor oficiali ai statului român, în legătură cu reabilitarea unui tronson (Cernavodă-Constanța) din Magistrala feroviară 800, București-Constanța.

La finele lunii martie 2022, fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în Dosarul Mită la CFR, dată de Swietelsky, așa cum a scris Club Feroviar la vremea respectivă.

Mircea Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, directorul Eximbank la data faptelor, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. De asemenea, fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare pentru trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, Constantin Dascălu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a primit o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită, iar Mihaela Mititelu, la data faptelor persoană apropiată de conducerea CNCF CFR SA, a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este însă definitivă.

Ceea ce este însă definitiv e acordul, din 2019, de recunoaștere a vinovăției de către fostul administrator al Swietelsky România, Josef Hornegger, așa cum a fost el anunțat de către Direcția Națională Anticorupție.

Lucrările feroviare în Portul Constanța au început pe ”ochi frumoși”

Tot în luna martie 2022, Regionala Constanța a CFR SA a decis să atribuie fără licitație către două firme lucrările de reparație derulate la linii din port, fără a permite altor companii să trimită ofertele lor.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share