Site logo
25 februarie 2023

Polițiștii de la Transporturi, împreună cu angajații feroviari au depistat mai multe furturi de la calea ferată în județele Mureș și Vâlcea.

La data de 22 februarie 2023, oamenii legii și ceferiștii au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară, fiind verificate 152 de firme, care au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase, a anunțat sâmbătă Poliția Română, printr-un comunicat.

În urma activităților, au fost identificate unele deficiențe privind infrastructura feroviară, care au făcut obiectul a 13 informări către CNCF CFR SA, pentru a fi luate măsuri de prevenire a furturilor. De asemenea, au fost controlate 74 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare și au fost făcute 130 de instruiri ale personalului feroviar.

Totodată, pe durata acțiunii, polițiștii au legitimat 1.168 de persoane, au constatat șapte infracțiuni, au aplicat 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.800 de lei, și au indisponibilizat 200 de kilograme de material feros.

Exemple de furturi de la calea ferată

În comunicatul Poliției Române se dau și câteva exemple de infracțiuni depistate cu ocazia acțiunii de control.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Sighișoara au identificat persoanele bănuite de furtul de cabluri, din data de 21 februarie 2023, la kilometrul C.F. ZB7+600 al Magistralei 300. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că persoanele bănuite ar fi comis încă un furt de cabluri, care ar fi avut loc la kilometrul C.F. 285+500 și kilometrul C.F. 287+600 pe secțiunea BLA Vânători-Mureni. La data de 22 februarie a.c., a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

La aceeași dată, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov – Serviciul Județean de Poliție Transporturi Feroviare Mureș au depistat, în flagrant delict, trei bărbați care încărcau nouă traverse din lemn ce erau folosite într-un atelaj hipo. Bărbații sunt cercetați penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Tot pe 22 februarie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Județean de Poliție Transporturi Vâlcea au făcut un control la o societate care are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, în localitatea Brezoi. Polițiștii au constatat că pentru 35 de kilograme de deșeuri din cupru nu există întocmite documente justificative. În cauză, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă de 10.000 de lei, iar cantitatea de cupru a fost confiscată.

În fine, în urma controlului făcut de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Județean de Poliție Transporturi Vâlcea la o societate care are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, în localitatea Călimănești, județul Vâlcea, s-a constatat faptul că nu sunt respectate prevederile legale privind sortarea deșeurilor reciclabile. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că gestionarul nu respecta dispozițiile legale privind întocmirea borderoului de primire a deșeurilor feroase și neferoase. În cauză, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share