Slide


PARTENERI:

GALERIE FOTO A început montarea de validatoare smart la STB, pentru plata cu cardul

By

A început montarea de validatoare smart la STB, pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule ale societății care nu dețin în momentul de față tehnologia plății cu cardul bancar.

validatoare smart la STB
validatoare smart la STB

Procesul de implementare a noilor validatoare vizează 700 de vehicule, din generațiile de autobuze, tramvaie și troleibuze care nu au fost echipate din construcție sau la momentul achiziției cu acest tip de validator, a anunțat miercuri dimineață Societatea de Transport București.

Până în prezent, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hibrid.Validatoare smart la STB. Se poate plăti cu cardul, cu smartwatch sau telefonul

Avantajele implementării validatoarelor smart sunt multiple, începând cu transformarea digitală a modului de plată a călătoriei cu ajutorul dispozitivelor mobile sau smartwatch cu NFC, dar și prin cardurile bancare contactless.

Astfel, plata călătoriei se face direct la validator, fără a mai fi necesară deplasarea la un centru de vânzare. Vehiculele echipate cu acest tip de validator vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul ușii unde este montat validatorul și în interior. Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampă de acces.

“Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investițiile în materialul rulant și în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori”, a declarat Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București STB SA.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share