Slide


PARTENERI:

GALERIE FOTO Ultimele lucrări la Străpungerea Nicolae Grigorescu. Anunțul Gabrielei Firea

By

Primarul general Gabriela Firea a anunțat vineri că în aceste momete se fac ultimele lucrări la Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, parte a viitoarei linii de tramvai Berceni-Pipera.

Străpungerea Nicolae Grigorescu


Străpungerea Nicolae Grigorescu

Gabriela Firea a anunţat vineri pe Facebook că Podul Nicolae Grigorescu este aproape gata și va putea fi folosit din această vară.

”Un proiect blocat 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucureștenii și vizitatorii îl vor putea folosi din această vară. Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor şi construirea unui pasaj peste Dâmboviţa este aproape gata, iar circulaţia va fi deschisă curând. După finalizarea lucrărilor de înălţare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial, constructorul a intrat la realizarea ultimelor detalii la pod şi drum”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că au fost aşternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi pod, au fost realizate marcajele rutiere, reţeaua de iluminat public este funcţională iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea, dar şi că, în paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod şi se lucrează la cea de coborâre.

”În ceea ce priveşte continuarea proiectului, până la Şoseaua Vitan Bârzeşti, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi culoarul de exproprieri sunt aprobate. A fost emisă şi Hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MApN o suprafață de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6  benzi şi 3 staţii de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei”, mai arată Firea.

Gabriela Firea îl critică pe Sorin Oprescu

Potrivit edilului, proiectul a fost blocat aproape şase ani din cauza exproprierilor şi a studiului de fezabilitate ”întocmit prost”. Fără a da nume, Gabriela Firea îl atacă astfel pe predecesorul său Sorin Oprescu.

”Nu s-a ţinut cont de toate condiţiile din amplasament (reţele edilitare, colector care însoţeşte Dâmboviţa) şi nici nu a fost prevăzută iniţial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă. Pentru continuarea investiţiei, s-a dispus relocarea tuturor reţelelor de utilităţi, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studiu de coexistenţă între Enel şi Transelectrica şi încheierea unui contract de proiectare şi execuţie prin care să se înalţe liniile de tensiune. Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat şi separatoare de sens, au fost contractate şi executate şi aceste lucrări”, a conchis primarul general al Capitalei.

Străpungerea Nicolae Grigorescu: zece ani pentru un pod de 400 de metri

Când au început lucrările, în 2010, pe vremea fostului primar general Sorin Oprescu, Primăria Capitalei nu a realizat că trebuie mutate firele de înaltă tensiune din zonă. Altfel, podul de 400 de metri peste Dâmbovița este finalizat de ani buni, însă dacă treceai cu mașina pe el riscai să se formeze un arc electric.

În noiembrie 2016, reprezentanții Primăriei Capitalei, condusă de Gabriela Firea, spuneau că podul este aproape gata și lucrările se vor finaliza în șase luni. Lucru care nu s-a întâmplat însă. În luna februarie 2019, oficialii Transelectrica promiteau că vor începe o procedură de achiziție publică pentru proiectarea și executarea lucrărilor de supraînălțare a firelor de înaltă tensiune. Între timp, supraînălțarea cablurilor s-a finalizat.

Străpungerea este parte integrantă a viitoarei linii de tramvai Berceni-Pipera.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share