Slide


PARTENERI:

GALERIE FOTO. Unicom Tranzit a inaugurat un nou terminal intermodal la Teiuș

By

Compania Unicom Tranzit se implică activ în promovarea și utilizarea conceptului de transport intermodal, anunțând astfel finalizarea și lansarea noii legături feroviare între Teiuș și Milano, cu un tren săptămânal, odată cu inaugurarea noului terminal intermodel de la Teiuș, construcție care a început în anul 2021.

În ciuda provocărilor legate de pandemie și depășind momentul creșterii prețurilor materialelor, precum și pe cel al lipsei forței de muncă, Unicom Tranzit a finalizat constructia Terminalului Teius în trimestrul 2 al anului 2022.

Astfel, odată cu deschiderea noului terminal, Unicom Tranzit își consolidează poziția pe piață prin lansarea conexiunii feroviare Teiuș – Milano, cu frecvența de un tren pe săptămână și conexiunea feroviară aflată deja în serviciu, Vadul Siret frontieră – Constanța Port, cu frecvența de două-trei trenuri săptămânal.

În plus, Unicom Tranzit are în pregătire un tren săptămânal pe ruta Teiuș – Constanța Port și suplimentarea cu încă un tren săptămânal a conexiunii Teiuș – Milano, după punerea în funcțiune. Mai mult, compania urmărește și dezvoltarea unei noi conexiuni Teiuș – Duisburg, care să fie funcțională până la finalul anului 2022.

Terminalul Unicom Teius reprezintă unul dintre proiectele vitale Unicom Tranzit în sectorul intermodal, având o poziție strategică în zona centrală a României, cu un acces direct la rețeaua paneuropeană (coridorul IV) și la reteaua naționala de autostrăzi. Un avantaj al terminalului este reprezentat de poziționarea pe Coridorul feroviar IV, aflat în plin proces de modernizare. Aceasta va permite creșterea vitezei trenurilor de marfă până la 120 km/h, reprezentând o rută rapidă între Curtici și Constanța.

Unicom Tranzit are cinci terminale, toate echipate pentru depozitare și stocare lichide. Două dintre acestea, respectiv Halmeu și Dornești oferă condiții și pentru transferul mărfurilor, stocaj pentru mai multe tipuri de produse solide.

Unicom Tranzit este un operator feroviar privat și expeditor de marfă care activează în România din anul 1994. Societatea face parte din grupul de companii Unicom Group.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share