Slide Slide


PARTENERI:

Georgia anulează un contract cu o companie rusă pentru trenuri de metrou

By
Primăria Tbilisi a început procesul de reziliere a acordului cu Metrovagonmash Rusia, care trebuia să furnizeze vagoane metroului din Tbilisi, din cauza sancțiunilor internaționale. Contractul pentru trenuri de metrou va fi reziliat.
„La 19 mai 2023, partenerii noștri internaționali au impus sancțiuni împotriva acestei companii. După cum știți, Georgia implementează sancțiuni financiare internaționale. În consecință, Municipiul Tbilisi nu va coopera cu compania sancționată și va anula acordul încheiat cu Metrovagonmash”, se spune într-un comunicat de presă, potrivit Report.az și TASS, preluate de Club Feroviar.
Achiziționarea de noi trenuri de metrou de către Primăria Tbilisi de la compania rusă Metrovagonmash a devenit un subiect de dezbatere aprinsă, deoarece compania este sub sancționată de Ucraina, iar proprietarii săi beneficiari sunt miliardarii Iskander Makhmudov și Andrey Bokarev, ambii sub sancțiuni aplicate de Marea Britanie.
Valoarea contractului este de 49 de milioane de euro, iar acesta este finanțat printr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Potrivit primarului din Tbilisi, Kakha Kaladze, Primăria Tbilisi nu a vrut să semneze un contract cu această companie și susține că au fost „forțați” să facă acest lucru. Kaladze spune că angajații Primăriei și BERD au lucrat la această problemă timp de câteva luni.
„Licitația pentru achiziția de trenuri de metrou desfășurată de Compania de Transport Tbilisi în 2021 a fost executată în conformitate cu Politicile și Regulile de Achiziții ale BERD. Contractul a fost atribuit furnizorului JSC Metrowagonmash. Noul material rulant va îmbunătăți fiabilitatea, siguranța și eficiența transportului public și va oferi navetiștilor un mijloc de transport confortabil și ecologic”, explica recent instituția bancară.
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share