Slide


PARTENERI:

Grevă a feroviarilor din Portugalia. Cer revalorizări salariale

By


Căile Ferate din vestul Peninsulei Iberice vor fi afectate de o grevă a feroviarilor din  Portugalia care cer revalorizări salariale, grevă care se estimează că va dura până pe 8 ianuarie 2023.

Au fost definite servicii minime pentru 4 și 5 ianuarie, iar următoarele trenuri sunt de așteptat să circule: Alfa Pendular și Intercidades Regional, Interregional și Internațional Trenuri urbane Porto și Coimbra Trenuri urbane Lisabona. 

Grevă a feroviarilor din Portugalia

Peste 100 de trenuri au fost anulate miercuri dimineaţa din cauza unei noi greve a conductorilor de tren care cer o „revalorizare a salariilor” pentru a face faţă reducerii puterii de cumpărare, potrivit sindicatelor, informează AFP.

Inflația anuală din Portugalia a fost considerabil mai mică față de cea din România, potrivit Eurostat

Cu toate acestea, un serviciu feroviar minim a permis limitarea impactului acestei mişcări greviste, informează Agerpres.

Dintre cele 245 de trenuri programate să circule până la 08:30 ora locală, 125 au fost suprimate, potrivit unui bilanţ al Căilor Ferate Portugheze.

Greviştii cer „revalorizări salariale care să le permită să facă faţă reducerii puterii de cumpărare în 2022 din cauza inflaţiei”, a explicat Helder Silva, unul dintre responsabilii Sindicatului conductorilor de tren (SMAQ) la televiziunea Sic Noticias. Conductorii de tren au decis să reia greva începută la sfârşitul lui decembrie „în faţa absenţei unui răspuns din partea conducerii”, a precizat el.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share