Slide


PARTENERI:

Grevă feroviară în Franța. Angajații SNCF, nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare

By

Marți, 31 ianuarie 2023, va avea loc o grevă feroviară în Franța, unde angajații SNCF protestează față de creșterea vârstei de pensionare.

Mișcarea grevistă se vrea un protest față de proiectul de reformă a pensiilor inițiat de președintele Emmanuel Macron.

Conducerea operatorului feroviar de stat SNCF a anunțat, printr-un comunicat postat pe contul său oficial de Twitter, că se anunță o circulație a trenurilor ”foarte perturbată” pe ansamblul liniilor operate de SNCF Voyageurs. Pasagerii au fost îndemnați să-și anuleze sau să-și amâne deplasările și să lucreze de acasă.

Doar un TGV din trei și două TER (trenuri expres regionale) din zece vor circula, în medie, și un Transilien din zece va circula pe liniile din regiunea pariziană Île-de-France. Călătorii trenurilor TGV, Ouigo și Intercités au primit deja prin SMS informații potrivit cărora cursa lor a fost anulată sau, dimpotrivă, menținută în circulație.

Grevă feroviară în Franța. Avertismentul MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că marţi este anunţată o grevă generală, la nivel naţional, context în care sunt aşteptate perturbări ale tuturor categoriilor de transport.

Potrivit unui comunicat al MAE, pe linia circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercites, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar) se vor putea obţine detalii privind mersul trenurilor cu 24 până la 48 de ore în avans şi pot fi consultate site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor, precum şi din cauza devierii unor linii de transport, pe fondul manifestaţiilor planificate în oraşe. Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale circulaţiei, disponibile cu 24 până la 48 de ore în avans, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Se preconizează, de asemenea, perturbări ale curselor aeriene, pasagerii fiind rugaţi să verifice eventualele anulări/întârzieri ale zborurilor pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/. Nu sunt excluse perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit şi insula Corsica.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share