Slide


PARTENERI:

Guvernul a adoptat rectificarea bugetară pe 2021. Câți bani primesc Transporturile

By

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți după amiază că rectificarea bugetară pe 2021 a fost adoptată în ședința de Guvern.

rectificarea bugetară pe 2021 scandal în coaliția de guvernare florin citu beat la volan execuția bugetară la Ministerul Transporturilor călători lăsați să aștepte în câmp PNRR va fi aprobat
Florin Cîțu, premierul creșterii economice fără bani

”La baza rectificării stă o reevaluare a PIB în lumina și a informațiilor pe care le-am avut azi referitoare la creșterea economică, PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde față de 1,11 miliarde la începutul anului”, a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul a precizat că în prima parte a anului, investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea PIB. ”Nu cred că a mai fost un an în care să vedem o astfel de contribuție, cred că în trimestrul II am avut o contribuție de 5 puncte procentuale, ceea ce arată că investițiile sunt motorul creșetrii economice”, a precizat Cîțu.

În privința deficitului general consolidat, în sumă absolută, acesta crește de la 80 miliarde de lei la 83, 8 miliarde și reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB. ”Ne permitem o scădere micuță față de deficitul bugetar inițial, pentru că avem un PIB nominal mai mare”, a completat Cîțu.

Șeful Executivului a explicat, referitor la veniturile bugetului general consolidat, că se majorează pe sold cu 15,5 miliarde de lei din care 13, 4 miliarde de lei sunt venituri din economia internă și 2,8 miliarde de lei venite din fonduri europene.

Transporturile primesc în plus 660 milioane de lei la rectificarea bugetară pe 2021

Cheltuielile bugetului general consolidat se majorează pe sold cu suma de 18,77 miliarde lei.

”Să ne uităm puțin de unde vin aceste cheltuieli. În acaestă rectificare bugetară avem alocări pentru a susține sectorul de Sănătate de 4,5 miliarde de lei. Ținând cont de cheltuielile suplimentare create pandemie, precum și continuarea proiectului de investiții la nivel central și local, un plus de 6,6 miliarde de lei”, a mai spus Cîțu.

Pe ministere, bugetul Ministerului Sănătăţii creşte cu 3,7 miliarrde de lei, Ministerul Dezvoltării primeşte în plus 2,3 miliarde lei, Ministrul Investiţiilor are un plus de 760 milioane de lei, iar Ministerul Transporturilor primește în plus 660 milioane de lei. (A.B.)

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share